Cep telefonu ile yakalandım, mahkemede durumum ne olur?
Şuan askerdeyim cep telefonu yakalattım ve ayrıca çarşı izninde alkol aldığım fotoğraf vardı onu yakalattım bunlardan ne kadar ceza alırım mahkemeye verildi dosyam acaba sonucu ne olur temize gitme gibi olayım olur mu veya aldığım cezayı para cezasına cevirebilirmiyim mahkeme ne kadar sürer yardımcı olabilirmisiniz?
Cevap: Cep telefonu ile yakalandım, mahkemede durumum ne olur?
Bana bu konu ile bilgi verecek yardımcı olacak kimse yok mu? :alala
ya bana yardımcı olacak bilgi verecek yok mu
Alıntı:
topal_delta rumuzlu üyeden alıntı
ya bana yardımcı olacak bilgi verecek yok mu
Size yardımcı olacak arkadaşlar (YA) almaya gitmişlerdir belki...!!!
Alıntı:
topal_delta rumuzlu üyeden alıntı
Şuan askerdeyim cep telefonu yakalattım ve ayrıca çarşı izninde alkol aldığım fotoğraf vardı onu yakalattım bunlardan ne kadar ceza alırım mahkemeye verildi dosyam acaba sonucu ne olur temize gitme gibi olayım olur mu veya aldığım cezayı para cezasına cevirebilirmiyim mahkeme ne kadar sürer yardımcı olabilirmisiniz?
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Size yardımcı olacak arkadaşlar (YA) almaya gitmişlerdir belki...!!!
Cep telefonu ile ilgili olarak;
yeni eklenen ve dis mah kanuna giren 61-a maddesi gereği suçunuz sabit ise 10 günden ile 1 aya kadar cezalandırılırsın.
Alkol ile ilgili olarak ise;
gittiğiniz yer ayrıca bir suç oluşturmuyor ise (yasak edilen yerler kapsamında değil ise) fotoğraf bu konu ile ilgili bir kanıt teşkil etmez çünkü;Dis.Mahkanuna göre alkol almak suç değil sarhoş olmak suçtur.
İtiraz hakkına gelince;
Karara itiraz için karar sizin yüzünüze okunduğunda veya gıyabınızda verilirse tebliğinden itibaren, 3 gün içinde dilekçe yoluyla karar veren mahkemeye itiraz edebilirsiniz. Bu da bir üst disiplin mahkemesinde icelenir ve kesin olarak karara bağlanır.