İnternet Uzerinden Hakaret
Iyi gunler,
Oncelikle bu konuyu okudugunuz icin tesekkurler. Klavyem turkce olmadigi icin turkce karakterleri malesef kullanamiyorum. Anlayisiniz icin simdiden tesekkurler.
Yurtdisinda yasiyorum. Internet uzerinden haberlestigimiz, web sitesi yaparak para kazanan proje gurubumuz vardi. Proje gurubunun dagilmasindan sonra, projedeki uyelerden biri benimadimsoyadim.com adli domaini almis ve hakkimda cok agir hakaretler iceren yaziyi internette yayinlamis. Bir sure oncede yaziyi kaldirmis, ama bu arada yaziyi okuyan arkadaslarim ve is cevresi malesef olumsuz olarak yazidan etkilenmis durumda. Bende yaziyi cok yakin bir arkadasimin uyarisi ile okuma firsatini elde ettim. Yazi su anda google cache'te duruyor. Google websitelerinin bir kopyasini kendi bilgisayarlarinda tutuyor. Su anda site yayinda degil, ama google cache teknolojisi ile yazinin gecmiste yayinlandigini ispatlayabilirim. Bunun yaninda benimadimsoyadim.com isimli domaini alan kisiye domaini aldigi kredi karti kayitlarindan ulasilabilir. Kisacasi hakaret eden kisinin kimligini tespit etmek teknolojik acidan imkan dahilinde. Ayrica hakaret eden kisi ile yuruttugumuz projedeki kayitlar ve hakaret eden kisinin ip adresleri iletisim icin kullandigimiz domain benim adima kayitli oldugu icin elimde.
Daha oncede belirttigim gibi yurtdisinda yasiyorum. Hakaret davasi acmayi dusunuyorum. Hakaret sonucu ciddi anlamda gelir kaybina ugradim, cunku potansiyel musteriler malesef yalan yanlis iftiralarla dolu hakkimdaki yazi yuzunden benimle iletisim kurmuyor. Hakkimda yazilan makalede burada yazmaya utandigim ifadeler var. Bu konu hakkinda birkac sorum var.
1. Haklarim nelerdir?
2. Delilleri noterden onaylatabilir miyim?
3. Davayi yurtdisinda iken nasil acabilirim?
4. Konsolosluktan bu konuda yardim alabilir miyim?
5. Bu konuda deneyimli avukatlara nasil ulasabilirim?
Ilginiz icin simdiden tesekkur eder, calismalarinizda basarilar dilerim.