Tahliyeye mecbur bırakıldım
Öncelikle sitede emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Yaklaşık 3 senedir bir apartman dairesinde oturuyordum. Bu apartman komple bir kişiye ait. Bahsettiğim apartmanın iki dairesi hariç hepsi doluydu. Bir sabah gürültüyle uyandık ve baktıkki apartmanın sahibi olan kişi hiç kimseye söylemeden bina içerisinde tadilat başlatmış. Ancak bu tadilat çalışması dayanılacak gibi değildi, beton deliciler, kombi için duvarlardan geçirilen borular, gürültü, toz v.s. Kısacası bulunduğumuz yere gümrük geldiği için binayı işyerine çevirip her bir daireyi de büro olarak 3 kişiye kiralayacakmış. Daha sonra herkese çıkın dedi ve herkesi tahliyeye mecbur bıraktı. Yaklaşık 15 gün önce bende çıkmak zorunda kaldım, fakat bu durum beni maddi olarak oldukça sarstı. Nakliyecisi, yeniden çağrılan tesisatçıları, şu an ki evin depozitosu filan derken 2000 tl masrafa girdim. Fakat bu ahlak yoksunu ev sahibi depozitomu bile vermedi. Bahanesi ise evin duvarına klima takmışım. Oysaki zaten evin her tarafını şuan kendisi komple değiştiriyor. Allah rızası için benim sizden öğrenmek istediğim şey ben bu adama yasal olarak ne yapabilirim. Bu zararımı ve depozitomu nasıl alabilirim. Kiralarımı 550 TL olarak elden ödüyordum. Ancak kira kontratına kira bedeli olarak 200 TL yazıp eşime imzalatmış. Fakat şuan o kontratıda bulamıyorum. Ancak 550 Tl ödediğimin şahitleri var. Çünkü bazen kira günü ben olmadığım için ev sahibine verilmek üzere alttaki esnafa bırkırdım ve o benim adıma verirdi parayı.
Cevap: Tahliyeye mecbur bırakıldım, Lütfen banada bir yol gösterin
Eşin kontratı reddebilir diye biliyorum ama belli bir süresi var ayrıca şahit varsa olayı çözersin...
Cevabınız için teşekkür ederim, fakat kontratı reddedebilir derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.
Yani imzası var diye illa geçerli olacak diye düşünmeyin kontratı savcılığa gidip reddebilirsiniz sanırım 7 gün gibi bir süresi vardı 7 günü aşınca da başka bir yolu olması lazım ama neden 550 alıp 200 liralık kontrat yaptırıldı onu anlamadım bu konu hakkında bir avukatla görüşürseniz zaman kaybetmezseniz en mantıklısı o olur.
Konuyla ilgili bilgisi olan ve bizi yönlendirebilecek hiç kimse yok mu bu hukuk sitesinde arkadaşlar ya(:
gürültü dayanılmaz olduğu için mi çıktınız? zira hemen çıkmama hakkınız vardı.
elinizde yazılı kanıtlar olması lazım.
örneğin üstünde 200 tl yazan sözleşme ve 550 lira yatırdığınıza dair elinden alınmış kağıt veya banka dekontu.
bu durumda ev sahibini vergisini ödemiyor diye şikayet edebilirsiniz.
depozito konusu içinse, yine sözleşmede şu kadar depozito verilmiştir diye yazması gerekiyor.
bunu göstererek alacak davası açabilirsiniz.
Çok teşekkürler ilginiz için.