Bilmeden çalıntı mal almak!
arkadaşlar 2003 ten bu yana aynı iş yerindeyim(internet playstation salonu)2007 e kadar eleman olarak sonrasında işyeri sahibi olarak mahkemeyi sadece filmlerde gördüm en ufak bi fikrim yok görüşleriniz benim için cok önemli
işyerimden bir müşterim bilgisayarcı açtılar banada sende internet kafe işletiyorsun kaç aydır buraya takılıyorum birşeye ihtiyacın olursa sana uygun fiyattan verebilirim dedi bende 5 tane daha bilgisayar almayı düşünüyorum 2.el olursa daha iyi olur acelesi yok ne zaman olursa haber verirsiniz dedim nitekim 1 hafta sonra devreden bir kafeden onlarca bilgisayarı toptan aldığını fiyatı uygun oldugunu gelip bakmamı önerdi o anda işyerine benim yerime bakacak birini bulamadığımda gelemeyeceğimi söyledim oda olsun benim arabama atar sana getiririm dedi ve getirdi pazarlıklar sonucu anlaştık aldım 2 ay kadar sonra bir daha yanıma geldi işlerinin kötü gittigini zor durumda oldugunu o yüzdende evinde kullandığı lcd televizyonu satmayı düşündünü söyledi bende evine gidip baktım ondada anlaştık onuda aldım
(ailece oturup televizyon izliyorlardı ağabeyi kardeşi annesi hepsi ordaydı tanıştık çalıntı olabilecegini hiç düşünmemiştim)
NOT:ayrıca bu yukarıda yazdıklarım asağı yukarı karakoldaki ifademdir
açıklama:bu aldıklarım hepsi çalıntıymış işyerime polis geldi bilgisayarlara el kondu lcd televizyonda haberleri yoktu onuda ben kendim karakola götürüp teslim ettim hiçbirinin çalıntı oldugunu bilmiyordum olay ortaya çıkana kadar bilgisayarcıyı kapatmıştılar polisi bana bunları satan şahısın evini polise gösterip yakalattım polis olayı çözmüş bana malı satanlar 6-7 kişilik bir şebekeymiş bilgisayarcıyı elindeki malları(bana sattıkları onda biri bile değil) piyasaya sürmek için açmışlar benimle beraber onlarca kişi magdur olmuş bilgisayarlar bir ilköretim okulundan çalınmış bu olayda 1500 tl lik kaybım var olay bundan ibaret
birkaç gün önce adliyeden telefon geldi mahkeme birkaç gün sonraymış bana gelmem gerektiğini söylediler 1 tane tutuklu varmış 4-5 isim sordu bunlardan sadece birini bana malları satan kişinin adını biliyordum ama kimseyi tanımadıgımı söyledim bunlara ulaşamıyorlarmış tanıdıgın varsa onlarda söyle gelsin dediler telefonu kapattılar.
not:bu durumda tanık mı sanık mı hangi sıfatla mahkemeye çağırılıyorum ceza alma durumum varmı mahkemeye gitmek istemiyorum gitmesem ne olur yardımlarınız için teşekkürler..............
Cevap: Bilmeden çalıntı mal almak!
mahkeme bu hafta içinde bir öneri bir fikir lütfen cevap verebilecek kimse yokmu
açıkçası siz sanıktan çok mağdur olarak görünüyorsunuz.Malı aldığınız kişiler kendilerini internet cafe sahibi olarak tanıtmış ve bir de işyerleri de varsa bu durumda iyiniyetli 3. şahıs olarak zararınızı tazmin etme şansınız var bildiğim kadarıyla .Eğer siz bu eşyaları alelade herhangi birinden alsaydınız o zaman sıkıntı yaratabilirdi ama bu durumda sanıklar belli olduğuna göre siz ancak mağdur olabilirsiniz tıpkı çalınan malzemenin sahipleri gibi.bir ceza alacağınızı düşünmüyorum...Ama neticede ben öğrenciyim avukat büyüklerimiz net birşeyler söyleyebilir.
iyi günler
hırsızlık malı olduğunu bilme şansınız çok çok az. fakat pazar, açık artırma vs. gibi yerlerden alınan mallarda iyiniyetiniz korunur diye biliyorum, sonucunu bende merak ettim.