2007 Yılında askerliğimi yaptım. Bölük komutanımız bizden bir önceki devreden 10'a yakın arkadaşı veda gecesinde size sürprizim var diyerek erken terhisle göndereceğni söyledi. Kimse inanmadı ama dediğini yaptı. hepsini 3-5 gün önceden terhis belgeleriyle gönderdi. Bizim terhis günümüz yaklaşmaya başladığında bizlere sizide erken terhis edeceğim dedi. Ceza aldığımızda nasıl geç terhis ediliyorsak Hizmetimizden memnun kalındığında erken terhisin olduğunu ve 30 güne kadar erken terhisin yasal olduğunu söyledi. Bi sorun çıkmasın gibilerinden mırıldanmalar oldu (mırıldanma diyorum çünkü kolay değildi ona öyle soru sormak) :),duydu bunları,kimsenin babasının oğlu olmadığını,böyle bişey yasal olmasa bizim için niye 19 yıllık meslek hayatını yakacağını falan söyledi. Siz Hizmet Birliği Askerisiniz diğer bölük askerleri 4 saat nöbet tutup yatıyor sizler hem nöbet tutuyorsunuz hemde Taburun Bölüklerin Karakolların bütün işlerini yapıyorsunuz, elbette siziz onlarla bir tutmayacağım dedi. Eyvallah komutanım dedik.Terhis belgelerini düzenledi. Bizleride erken terhisle gönderdi. Çalıştığım kamu kuruluşu özelleşti. Bende KPSS ile başka bir Kamu kuruluşuna müracaat ettim. Mülakata girmeye hak kazandım. Mülakatıda kazandım. İşe başlayabilmem için istenilen evrakların içinde askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durumunu Gösterir belgede vardı. Askerlik şubesine gittim,memur bilgisayardan baktı sen hala asker gözüküyosun dedi.Nasıl olur 2 yıl omuş askerliğin biteli falan dedi. Benim aklıma bu erken terhis olayı geldi. Aynen düşündüğüm gibide oldu,bizi gönderen komutana dava açmışlar. Emekli etmişler. bizim dosyalarıda savcı almış. Mahmekeme devam ediyormuş. Bizim hiçbirşeyden haberimiz yok,tebligat yok. Durumu anlatıp askerlik şubesine erken terhisten doğan eksik görevi tamamlayabileceğimi söyledim. Dosyanın kendilerinde olmadığını ve buna mahkemenin karar vereceğini söylediler.Askerlik durumunu gösterir herhangi bir belge veremezmisiniz dedim,veremeyeceklerini söylediler. İş imkanın bukadar kısıtlı olduğu bir zamanda kazandığım iş hakkını kaybetmekten korkuyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların öneri ve yardımlarını bekliyorum. Saygılar...