Toplam 2 dosya bulunuyor
Trafik kazası adli tıp ile üniversite bilirkişi raporları arasındaki fark
2007 şubat ayında aracım tek taraflı kaza yaptı ve araçta maddi hasar oluştu. Sigorta sirketi hasar ödemesini red olarak belirledi. Maddi olarak bizimde hukuk savaşımız başlamış oldu. 2009 yılında davayı kaybettim ve dosyayı yargıtaya gönderdim. Yargıtay daha önce alınmış olan eksper raporlarının ve sigorta şirketinin kaza yeri ile araçta oluşan hasar örtüşmüyor iddalarına karşı aleyhimde verilen kararın bozulup, dosyanın İTÜ'de trafik alanında uzman bilir kişi heyeti tarafından incelenerek çıkan rapora göre karar verilmesi hususunu belirtmiş ve dosya İTÜ'ye gönderildi. Gelen rapor benim lehimeydi. Sigorta avukatları tekrar itiraz etti ve dosya tekrar İTÜ'ye gönderildi. Gelen sonuç gene lehime oldu. gün önce davamızın günüydü. Sigorta avukatları gelen rapora itira ettiklerini ve dosyanın Tekrar Adli tıp kurumu Trafik ihtisas bölümüne gönderilmesini talep etti ve hakim bu talebi kabul etti. Şimdi soruyorum. İTÜ'de incelenerek gelen sonuca göre karar verilmesi hususunu belirten yargıtay kararından sonra hakimin bunu yapması doğrumu. Sonuçta zaman çok uzuyor. Ayrıca Ben bu davanın sonunda sigorta şirketine maddi tazminat davası açabilirmiyim. Şimdiden teşekkür ederim.