Başkasının adına alınan araba ödemeleri tarafımdan yapıldıysa icraya gidebilirmiym
İyi Günler,
Ben bişey sormak istiyorum.O dönemde çalışmadığım için eski eşimin kardeşi üzerine vdf kredisi ile taksitli araba satın aldık ilk ödenen peşinatı kardeşi kredi kartı ile yapdı ve sonrasında ben hesabımdan o meblağyı kredi kartına eft yapdım.Sonrasında tüm taksitleri bankadan ben kendim yapdım ve dekont asılları bende ayrıca paranın hesabımdan çekilme detaylarıda mevcut.Ve tüm ödemeleri ben kardeşinin çalıştığı yakadan değil diğer yakadan ve mesai saatleri içinde yapdım.Ve arabanın kaskosu için eski eşim kredi kartına taksit yaptırdı ve ben bu meblağyı onun kredi kartına eft yapdım.Boşanma durumundan dolayı arabayı aldılar ben şimdi bugüne kadar ödediğim peşinat kasko taksit bedelleri için icraya gidebilirmiyim. Herhangi bir sonuç almam mümkünmü? Arabanın taksitlerini hala ödüyorlamı yoksa tamamen kapattılarmı bilmiyorum ama kardeşinin ayrıca bir arabası daha var.Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Başkasının adına alınan araba ödemeleri tarafımdan yapıldıysa icraya gidebilirmiym
Başlığa istinaden kısa ve öz cevap veriyorum " icraya gidemezsiniz ".
Cevap: Başkasının adına alınan araba ödemeleri tarafımdan yapıldıysa icraya gidebilirmiym
Cevap için çok teşekkürler, peki bu durumda davada açsam genede o ödedikleriniz gitti üstüne soğuk su için durumumu söz konusu acaba ?
her türlü alacak için icra takibi başlatılabilir. Sizin anlattıklarınıza göre icra takibinden sonuç elde etmeniz pek mümkün değil. Ancak bir alacak davası açabilirsiniz. Bu davada yazılı belge ile ispat gerekeceğinden elinizdeki belgelerde karşı tarafın size borçlu olduğunu gösteren bir belge olmadığından, son çare olarak yemin teklif edebilirsiniz. Eğer borçlu olduğuna dai yemin ederse davayı kazanırsınız eğer borçum yok diye yemin ederse davayı kaybedersiniz. Bir avukatla elinizdeki belgeleri götürerek görüşmenizi tavsiye ederim. Av. İrfan Emrah KAYAHAN