12 yıl sonra gelen vergi borcu
iyi akşamlar ben derdimi anlatayım umarım bir çare buluruz.babamın bir kahvehanesi vardı 12yıl önce sağlık nedenleriyle devrettik.o zaman herhangi bir borcumuz yoktu.ne vergi ne başka bişey şimdi 3 gün önce fatih vergi dairesinden haciz tebliği geldi vergi borcumuzdan dolayı gayrimenkullümüzn satışı yapılacak diye şoka girdikmadem borcumuz vardı biz 19 yıldır aynı yerde oturuyoruz ne bir kagıt geldi nede telefon şimdi çımışlar borcunuz var diye.gittik görüşmeye ödeyin sonra itiraz edersiniz diyorlar.ne yapabiliriz koskoca devlet 12 yıl vergi borcunu nasıl bekletir.yardım ederseniz çok sevinirim
Cevap: 12 yıl sonra gelen vergi borcu
Vergi borcunda zamanaşımı 5 yıldır. Ancak zamanaşımını sıfırlayan veya durduran haller var. Ödeme yapmadan önce iyice araştırın.
selçuk bey teşekkür ederm cevabınız için sanırım süre dolmasın diye 5 yılda bir dosyayı tekrar açmışlar.davamı açmamız gerekiyor acaba açarsakta nasıl açarız yardımcı olursanız sevinirim
Vergi mahkemesinde dava yolu ile itiraz edebilirsiniz. Bir meslektaşımızdan hukuki yardım almanızı öneririm.
Beş yılda bir memurlar ceplerinden para yatırıyorlar. Ama o sırada şehir dışında, yurtdışında olduğunuzu belgeleyebiliyorsanız o para iptal ediliyor borç zamanaşımına uğruyor. Dava açmanız için size gelen ödeme emirlerine 7 gün içinde dava açmanız gerekiyordu. Artı ne diye dava açacaksınız? Borcum yok deseniz tahhakkuklar ve beyannameleri gösterecekler borç var diyecekler. Borcu ödedim deseniz makbuz nerde diyecekler?