-
Sahte Profil
Bir bayan arkadaşıma lezbiyen olduğunu iddia ederek sürekli msn den ekleme talebi gönderdi sonra bu kişinin erkek mi bayan mı olduğunu öğrenmek için adresini bi şekilde aldım adresinde bir sürü kız vardı bunlarla konuşmaya başladım bu adresin sahibi olmadığımı ve olayı anlattım gerçekten böyle biri varmı birebir tanışmış olan varmı diye konuştuklarıma sordum çevrimiçi olan kişilerle fakat o sırada çevrimiçi olanlardan bazı bayanlar yazmaya başladı kamera isteyenler falan oldu bende açmadım biri bayan olduğuma inanmadığını söyledi bende isterse silebileceğini söyledim bende ondan kamera istedim ve adresin sahibi olmadığımı da söylemedim sonra suç duyurusunda bulunacağını söyledi böyle bir durumda suçlu durumunda olabilirmiyim suç duyurusunda bulunulursa dava açılabilir mi? hangi suç kapsamında değerlendirilir?
-
Cevap: Sahte Profil
Bilişim suçlarına iyice yüklenmeleri lazım bence. Adalet isteyen eller temiz olmalıdır. Haklı iken haksız duruma düştün şimdi... Böyle, böyle yaptı bende bu yüzden yaptım diye kendini aklama gibi bir şansın yok.
Haberleşmenin engellenmesi
Madde 124 - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin hukuka aykırı olarak engellenmesi hâlinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
-
Yüklenmeleri lazım derken mesela adam elindeki msn loglarını verse savcı bununla direk ilgilenir mi ilgilenmez mi dava açılırmı Bi de savcı demezmi kardeşim madem rahatsız oluyosun ne konuşuyosun sil gitsin demez mi yani bide ben de konuşurken sil istersen dedim oda yok seviyorum seni yazdı? ip adresi güvenilir kabul ediliyor mu şu anda..?
-
Msn logları bilirkişi incelemesinden sonra delil olarak kullanılabilir microsoft konuşmaları kayıt altına almıyor ama mutlaka ip loglarını belli bir süre tutuyodur . Sil gitsin diye birşey yok şikayet eden kişi şikayetini kanıtlamakla yükümlü ne diye sil gitsin desin? Ortada bir suç var, delil var amaçta suçluyu bulmak değilmi zaten?
-
Messenger adresini aldım dedin aldım derken bu şahsın adresini de hacklediysen buda ayrıyetten bir suç : (
-
öncelikle merhaba;aramızda husumet olan bir şahıs ki.. bu şahıs banka memurudur.sahte profil ile sadece kendi duvarına yazarak tehdit ve hakaret etmektedir..fakat ne benim nede eşimin adını kullanmadan bunu yapıyor.sorum şu olacak; bu profilin o şahsa ait olduğunu nasıl kanıtlarız.ve isim kullanmadığı için inkar edebilirmi..??? teşekkürler şimdiden.
-
Sahte profil kullanıyorsa eğer 20,30 arkadaşına şahsın profil adresini yolla ve profilin solunda altta Bu Kişiyi Şikayet Et/Engelle Bağlantısına tıklasınlar. Açılan pencerede Bu kişiyi şikayet et seçeneğini seçsinler.
Neden: (zorunlu) Bölümünden sahte profili seçsinler.
Şikayet Türü: (zorunlu) Sahte bir ad kullanıyor yada Gerçek bir kişiyi temsil etmiyor'u seçsinler ve göndersinler. Eğer düşündüğünüz gibi sahte bir profil ise kapatırlar...
-
bu yolu denedim 4 - 5 ayrı adresten ama kapatılmadı. suç duyurunda bulunmaya hazırlanıyorum şahıs hakkında..bu profilin o kişiye ait olduğunu düşünüyorum dediğimde savcılık bunu araştırırmı..bunun çıkarılmasını talep edebilir miyim.çünkü şifresini kırmaya çalıştığımı , elinde görüntülerimin olduğunu ve bunları görmesi gerekenlere ulaştıracığı şeklinde şantaj şeklinde yazılarıda var.ve bunlar tamamen asılsız. sadece benim aile huzurumu bozmaya yönelik yapılan şeyler.bu profilden kendi duvarına yazdığı için ve bizim adımızı kullanmadığı için profil kendisine ait olsada cezasız kurtula bilirmi.