Part-time çalışanlarda kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor?
Merhaba
Ben özel bir firmada 13/06/2008-31/12/2009 arası yani 18 ay full time, 01/01/2010-30/06/2010 arasında da 6 ay parttime olarak çalıştım her iki çalışmamda aynı firma 1 temmuz itibari ile de askerlik nedeni ile şirketten ayrılacam bu nedenle tazminat almaya hak kazandım.
Benim sorum şu şekilde ben full time üzerinde hesaplanırsa tazminatım fazla para alıyorum parttime üzerinden hesaplanırsa az para alıyorum. Full time olarak aralık 2009 daki son brüttüm 1024 lira parttime haziran 2010 da brüt 590 lira... 1,5 sene full çalışmamdaki para daha fazla acaba benim tazminatım nasıl hesaplanacak
Konu ya cevep yazarsanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler
Cevap: Parttime Çalışanlarda kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor?
kıdem tazminatının miktarı her yıl için 30 günlük ücrettir . örneğin 10 yıllık kıdammi varsa 10 x 30=300 dür . bu ücretin sözleşme ile artırılması da mümkündür ayrıca. sizin işe başlama tarihiniz esasalınacaktır bu hesapta. kıdemin hesabında aynı işverenin işyerlerinde geçirilen süreler toplanır. deneme süreleri de buna dahildir. eğer önceki çalışma kıdem tazminatını ödemek suretiyle sona erdirilmişse aynı işverenin aynı veya farklı bir işyerine işçi tekrar alınmışsa , yargıtaya göre sonradan kıdem tazminatı ödenirken tazminat ödenmiş olan süre dikkate alınmaz . ancak kıdem tazminatını bölmek için önceki iş sona erdirilmişse , son ücret üzerinden hesaplanarak daha öncekiler de hesaba katılır ve toplanır. bu işverenin aynı olması şartına bağlıdır . işveren değişmiş ancak kşi hala aynı işyerinde çalışıyorsa gene toplanır .