Alkollü araç kullanma cezası iptali
Dün gece arkadasımla oturup 2 bira içtik , biralar bittikten sonra oturmaya devam ettik ve 2 saat sonra yola çıktık. Yolda trafik ekiplerince durdurulup alkol muayenesi yapıldı 58 promil çıktı bende buna itiraz ettim ve hastahaneye götürüldüm. Olaydan 25 dakika sonra kan verdim ve 50 dakika sonra sonucu aldım hastahane raporunda 45,1 promil yazıyordu. Bu rapora rağmen polis ilk ölçümdeki 58 promili yazıp ceza kesti ve ehliyetime el konuldu . Bugün hastahaneye giderek raporun ikinci çıktısını aldım. Bu raporla dava açabilirmiyim eğer açarsam kazanma ihtimalim nedir lütfen yardımcı olun. saygılar
Cevap: Alkollü araç kullanma cezası iptali
Bence açarsın ancak 6 ay sonra zaten davan görülür o zamana kadar ehliyeti almış olursun.
58 promilden 50 dakika sonra kaç promile düşmesi beklenir?
Ya da hastanede çıkan 45,1 promile göre 50 dakika öncesi kaç sayılıyor?
Yani 58 promilin 50 dakika sonrasında 45 promil çıkması normal olabilir mi?
iki gün önce polis kontrolünde ikinci kez 60 promille ehliyetime el konuldu. sonuca itiraz edince beni adli tıpa sevk ettiler ve orda da polisin kullandığı cihaza benzer bi cihazla kontrol yapıldı orda da 110 promil çıktı. kan almalarını istedim ancak almadılar. ve ben çok emindim düşük çıkacağından hiçbir belgeye imza atmadım size sorum itiraz ettiğim takdirde sonuç ne olur. değerli görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim.
Arkadaşlar nereye yazacagımı bilemedim şimdiden özür diliyorum pazartesi gece 0.30 da alkol çevirmesinde 0.51 promil alkollü çıktım ve 2 sene ehliyetime el konuldu yanlız hastaneye gitmek isteme talebim ve tekrar üfleme talebim reddedildi şöför oldugumu söyledim ve bu durum beni cok zor durumda bırakıcak hayatım mahvolucak dedim dinlemediler ve hiç bir hakkımdan ne bahsettiler nede bir hak kullandırttılar psikolojik baskıylada birden tutanagı imzaladım sonuçta 0.01 promil fazla çıkmış bu makinenin hiçmi hata payı yoktur üfledigim seyin yeni takıldıgındanda emin degildim ayrıca söyledim polis degistirmedi maddi durumum da pek iyi degil ne gibi bir yol izlemem gerekiyor ehliyetimi geri alabilme şansım hiçmi yoktur sonucta hiç alkol almayanda bile bu alet yanılabiliyor emsalleri var bir yol gösteren olursa çok sevinirim çaresizim .