Cevap: Emeklilik maşı hakkında
İlgili kurumlara başvurup cevabı almış ama inanmamışsınız, buradan alacağınız cevap ta farklı olmayacak , buna da inanmayacaksınız sanki!
Bir sorun yok, eşinden dolayı dul, ES dan ise yetim aylığı alabilir anneniz.
Evet öyle diyorlar ama.şöyle bir sorun var başka biride bu şekilde almaya devam etmiş..sonradan cezalı ödeme gelmiş hakkınız yoktur diye...bu duruma düşmek istemiyorz biz.
Kanunun annenize verdiği bir hak bu.Geri alma durumu söz konusu değil.Tabi durum anlattığınız gibi ise.Anneniz evlenmediği sürece problem olmaz.
Tşkler bilginiz için..tamam zaten devlet ters bu durum olsaydı bu maaşı bağlamazdı..lakin bir tanığımızada bağlanmış yanlışlık olduğundan devlet faiziylen geri almış..devletin oynadığı bir oyunmuş bu..tepkisini sonraya çıkarmak..fazilen para geri alabilmek..
SGK işi gücü bırakıp, oyun oynamaya mı başlamış?Önce hak sahibi olmasa da maaş bağlayıp, sonra verdiği paraların faizi ile para kazanma hesabı yapmak!!
Bahsettiğiniz başka kişilerin, başka durumları vardır.
Sizin durumunuzda herhangi bir uygunsuzluk görünmüyor.
Alıntı:
erdoğan kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
sgk işi gücü bırakıp, oyun oynamaya mı başlamış?önce hak sahibi olmasa da maaş bağlayıp, sonra verdiği paraların faizi ile para kazanma hesabı yapmak!!
Bahsettiğiniz başka kişilerin, başka durumları vardır.
Sizin durumunuzda herhangi bir uygunsuzluk görünmüyor.
haklsınız..fakat başıma 2000 yılında bir olay gelmişti bu olala bağdaştıyorum..ben issizlik maaşı için başvurmuştum işkura..bana maaş bağlandı..ben yardım için amcamın yanında çalışmaya başladım.fakat muhasebeci..kimliğimi alarak ssk lı yaptı beni ben bunu öğrenince hemen iptal ettirdim... Geleyim konuma aradan 2 yıl geçti bana bir yazı geldi..şimdiye kadar aldığım parayı ve üstüne faizini benden geri istiyorlardı bu yazıylan...ve ben paşa paşa bu parayı o kadar inkar etsemde ödemek zorunda kaldım..toplam 2500 tl...
Aynı şeyleri yaşama durumundan çekiniyoruz..gerçi başvuru dilekçemizde durumumuz yazıyordu...bağlamazlardı..3 maaşlı gözükmesi göze batmazmı?:(
başkaa yardımcı olcak birileri varmı acabaa