Ödenmemiş ve zamanı geçmiş site aidatları kimin sorumluluğunda?
Sevgili hukukçu dostlar, daire sahibi olduğum bir sitede geçen kış bir yönetim değişikliği oldu.Yeni yönetim site yönetimini devraldı ama eski yönetim ile mahkemelik olduğu için defterleri ve hesapları hemen devir alamadı.Bu arada da evimde oturan kiracım habersizce çıktı gitti.Yeni yönetim mahkeme marifetiyle defterleri alıyor,inceliyor ve bir çok kişinin site aidatını ödemediğini tesbit ediyor.Aralarında benim çıkan kiracım da var ve akabinde bana yaklaşık 1500 TL ödenmemiş borç çıkarttılar.
Ben "neden zamanında beni haberdar etmediniz,ihtar çekmediniz,icra vs. başlatmadınız" diye sorduğumda "eski yönetim görevini kötüye kullanmış ondan sorumlu biz değiliz" diye yanıt veriyorlar ve eski borçları benden talep ediyorlar.
Tamam bu tür aidatlar için kat maliki ve kiracı müteselsil sorumlu ve aidatların kiracı tarafından ödeneceği kontratta yazılı ama ben şimdi nereden bulup da nasıl alayım bu geçmiş borçları. Bu konuda yönetimin hiç mi sorumluluğu yok? Ben her ay kiracım aidatını ödemiş mi diye sorgulamalımıydım?Bu konuda yasalar ne demekte ve yargıtayın örnek davalar ile ilgili aldığı kararlar var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevineceğim.İlginiz için peşinen teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılarımla
Cevap: Ödenmemiş ve zamanı geçmiş site aidatları kimin sorumluluğunda?
Aidatları ve gecikme faizlerini siz ödeyeceksiniz. Bir malik olarak yönetim kurulunun muhattabı sizsiniz. Kontrat belgesini ve ödediğiniz aidat makbuzlarını ek yaparak çıkan kiracınıza dava açıp, borcu rücu edeceksniz.