Cevap: Askerlik Sevk İşlemi...
subeye diploma ile gittiğinizde yedek subay adayı olarak askerlik kararınız direk alındıktan sonra 2 secenek sunulacak.
a - normal sevk tarihinde silah altına alınma (bu baglı oldugunuz subenin ilk sevk tarihinde gerceklesir)
b- diploma tarihinden itibaren +2 yıllık tecil.
bu 2sinden birini secmek size kalmıs. askere direk alınmanız gibi birsey soz konusu kesinlike değildir. bende okulu 29 yas sınırı olmasına ragmen yoklama kacagi pozisyonundayken 31 yasında bitirdim ve bütün bu sürecten gectim. 2 yıl tecili sorunsuz aldım. iciniz rahat olsun. diplomanızı alıp subeye direk gidin. askere hemen gitmek istemiyorsanız mezuniyet nedeniyle 2 sene tecil hakkınızı kullanmak istedinizi belirtin. sube gerekli islemi yapacaktir. askerede 2012 yılında gidersiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten. Kulaktan dolma bilgilere göre şubeye gittiğimde hemen götürüleceğimi söylüyolardı hatta ağustos sevkinde bile gitmek zorunda kalacağımı söyleyen bile oldu.
Tekrar teşekkürler...
zamanında ben hemen gideyim diye başvurdum :)
önce dilekçe yaz 6 ay sonra gidersin dediler. düşün artık.
eline sevk belgeni almadan kimse seni direk askere alamaz. hem 25 haziranda geçti artık, alınma durumun dahi olsa evrakların yetişmez aralığa kadar.
Muayene kaçağı demişler o biraz kafamı karıştırdı. Acaba onunla ilgili herhangi bir sorun olur mu diye düşünüyordum ama sanırım olmayacak
hayır hic bir sorun olmaz . acıkogretimde 2.defa sınıfta kalmandan itibaren tecil hakkın olmadıgı icin yoklama (muayene) kacagı durumuna düstün. gayet normal. bende aynı durumdaydım. rahat ol . bisi olmaz:) olay yukarıda anlattigim sekilde gelisecek.
Tekrar tekrar teşekkürler