Cevap: Babadan kalan Miras
Simdiye kadar bir cevap alamadim bu yüzden biraz daha aciklama yapmak istedim....
Babam Annemden ayrildi tekrar bir Evlilik yapdi ve Halam o Kadindan Miraz kacirmak icin bu yolu secti. Fakat bizden de kacirmis oldu bize de hakimizi vermiyor. Babamin ikinci esi dava acti o Noter anlasmasina karsi.
Ben Kocama kendim bakdim Kardesi bakmadi diye fakat Halam yalanci Sahit ile kendi bakdigini dogrutladi ve davayi kazandi.
Biz o davaya katilmadik. Fakat simdi o Avukat diyorki o Kadin artik hic bir hak talep edemez tüm Miraz Size kalir eyer dava acarsak kazaniriz diyor.
Acaba gercekden Babamdan olan o Arzalara hak talep edebilirmiyiz.
Saygilar
Cok ilginc henüz bir bilgi alamadim Yurtdisindaki Forumlarda hemen bir Cevap aliyorsun cok sasirdim inanin cok ilginc.
Bu Forumun Yetkilerine duyrulur onca hukukcu var Forumda ve hic bir yanit yok ..............
Bunu saygisislik olarak sakin yorumlanmazin sadece ilginc buluyorum. Biz yurtdisindaklier Türk Hukukunu iyi bilmedigimiz icin buraya bas vurduk.
Saygiliarimla
merhabalar. miras hukukunda saklı pay diye bir durum var. avukatınızın dediği doğru . hem siz hem de 2. eş pay alabilir . babanız tüm mirasını başkasına verse bile. eğer sizi mirastan çıkarma söz konusu değilse veya babanızla mirastan feragat sözleşmesi filan yapmadıysanız saklı payınızı talep edebilirsiniz
yasal mirasçılar demek saklı paylı mirasçı demektir . yani siz . saklı paylı mirasçılar saklı paylarının ihlalinde saklı paylarını tenkis davası açarak alabilirler . ANCAK : saklı paylı mirasçı tenkis davasını sğresi içinde açmazsa yapılan tasarruf geçerli kalır . yani halanızdan alamazsınız . tenkis davasını mirasbırakanın son yerleşm yerinde açarsınız. asliye mahkemesinde. davacının saklı payına tecavüz edildiğini öğrendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde açılmalıdır. yani si öğrendikten 1 yıl sonra açarsanız geçersiz. vasiyetnamenin açıldığı ve diğer tasarrufler için mirasbırakanın ölüm gününden itibaren 10 yıl içinde davayı açmak zorundasınız. eğer bu süreler uyuyorsa bir sorun yok demektir . . bunları da eklemek istedim
Verdiginiz bilgiler icin tsk ediyorum. Fakat Babam 1996 da öldü ama Avukat bu Davayi kazaniriz dedi ben simdi kendisine tekrar daniscacagim .
Arti böyle bir Davanin Avukat ücreti ne kadar tutar ??? Biz iki Kardes acacagiz Davayi.
tsk
süre geçmiş gibi gözüküyor. ancak bazen kanundan kaynaklı boşluklar olabiliyor. yani belki avukatınızın aklında birşeyler vardır. avukat ücretini bilmiyorum çünkü okulumun bitmesine 1 yıl var : )