Banka'ya olan Kredi Borcum Başka bir kuruma satılmış !!!!
2006 yılında Akbank'dan aldığım 2400 tl kredi birde 3500 tl kredi kullandım ve bu krediyi 1,5 yıl kadar ödeyebildim daha sonrasında yaşadığım ekonemik sıkıntılar yüzünden ödemeyi bırakmak zorunda kaldım ve 2008 yılında banka tarından kredim takibe girdi.
Bende 2009 yılında çıkan kredi taksitlendirme yasasından faydalanmak için bankama başvurdum, ve bana bize borçunuz yok biz sizin kredi borcunuz Varlık A.Ş isminde bir firmaya sattık orası ile görüşün dediler ve banada Varlık A.Ş isinli firmadan herhangi bir evrak gelmedi bu zamana kadar ben 2009 yılından beri sürekli bankaya giderek size olan borçumu taksitlendirin ödemek istiyorum diyorum fakat beni Varlık A.Ş ye yönlendiriyorlar.
Benim bu durumda ne yapmam lazım, kanunen banka benim borçumu başka bir yere satabilirmi.
Tüketici olarak ne tür haklara sahibim beni yönlendirirseniz memnun olurum.
Nazım DOĞAN
Cevap: Banka'ya olan Kredi Borcum Başka bir kuruma satılmış !!!!
finans kuruluşları umudu kestiği alacaklarını çok düşük fiyatlarla yine kanunla kurulmuş varlık şirketlerine ihale ile satıyorlar. bu durum yasal. taksitlendirme ilgili kanun çıktığında varlık şirketlerinide kapsadı ,borcunuzu ödemek istiyorsanız neden durmadan bankaya gidiyorsunuz onu anlamadım internette varlık a.ş nin web sayfası var oraya girerek gerekli bilgileri alabilirsiniz. iyi günler