Hastalıktan Dolayı Dava Açma Hakkı
Merhabalar böyle bir site yaptığınız için öncellikle gerçekden çok teşekkür ederim herkese,Benim çok yakın bir
akrabamın sorunundan sizlere bahsetmek istiyorum.Kuzenim 11 yıllık evli ve 2 çocuk babası eşiyle uzun
zamandır anlaşamadıkları için boşanmak istiyorlar fakat kadın ne yazıkki boşanmaya asla yanaşmıyor.Karısı
daha sonra beyinde bir tümör olduğu için rahatsızlandı ve kuzenim hastaneye kaldırdı ve doktorların
dediğine göre doğuşdan gelen
bir durum olduğunu ve en kısa zamanda ameliyat olmasını gerektiğini söylediler,kuzenimde eşinin babasını
arayarak durumu bidirdi ve kızın babası ameliyat olmasına izin vermedi ve kuzenimde eşini hastaneden
çıkartı.Doktorlarda iğne ve ilaç tedavisi vererek durumunu biraz düzeltmeye çalıştılar kuzenim hergün
iğnelerini yaptırmaya götürdü ilaçlarını temin etti.Bu süreçde hastalığından ötürü yürüyemez durumdaydı
ve iğnelerin sayesinde yürümeside düzeldi ve sonra tekrar kavga etmişler ve ayrılmak istediğini kuzenim
tekrardan eşine söylemiş ve kadında ısrarla ayrılmayacağını belirtmişti.ve bunun üzerine
kuzenim o gün sabah işine gidiyor ve akşam eve geldiğinde eşinin anne ve babası kızlarını alarak memlekete götürdüklerini öğreniyor.Şimdide kadının durumun ağır olduğu bilgisi bize ulaştı doktorların dediklerine göre
fazla yaşamaz demişler bu durumda kuzenime acaba kızın anne ve babasından ötürü bir suçlama var
kızımızı sen bu hale getirdin diye bu durumda eğerki kadına birşey olursa kızın anne ve babası dava açma
hakkı varmı varsa ne davası açılabilir çocukları alabilirlermi bu konuda sizlerden yardım bekliyorum
Cevap: Hastalıkdan Dolayı Dava Açma Hakkı
İsteyen herkes T.C sınırları içerisinde istediği davayı açma hakkına sahiptir. Tabii en önemli şartı yerine getirmek sureti ile.. Yani İSPAT ETMEK ..
İddialarını ispat edebileceklerse elbetteki dava açabilirler. Bu ispat unsurları nelerdir? Her türlü yasal delil ve yeminli tanık ifadeleri, Bilirkişi beyanları / raporları.