-
Temyiz
Merhabalar,
Hakkımda açılan bir dava karara bağlanıyor.Gerekçeli karar geliyor 10 ay hapis.Biz karara itiraz ediyoruz.İtirazdan sonra gelen kağıtda red edildi diyor.En sonunda kesinleşmir karardır diyor.Sorum şudur; kesinleşmiş kararı temyiz edilebilirmiyiz ? Yapabilirsek hangi yolalları izlemeliyiz ? Yardımcı olmanızı rica ediyorum.Teşekkürler
-
Cevap: Temyiz
Biraz geç oldu ama karar düzeltme yoluna gidebilirsiniz ki bu başvurulardan olumlu sonuçlar çıkmıyor malesef..
-
Merhaba,
Bizim de başımıza en çok gelen problemlerden birisi bu. Genelde vatandaşlar itiraz sürelerini çok kaçırıyorlar. İzah etmemize rağmen bir türlü ikna edemiyoruz. Ceza mahkemelerindeki itiraz süresi 7 gündür tebliğden veya tefhimden itibaren. Siz de bu süreyi kaçırmışsınız anlaşılan.
Temyiz başvurunuz da reddedilmiş. Temyizin Reddini Temyiz edebilirsiniz. Ancak bu 10 aylık hapis cezasının infazını ertelemez. İnfaz işlemleri yapıldıktan sonra dosya Yargıtay'a gönderilir. Bilginiz olsun.
-
arkadaşlar öncelikle cevaplarınıza hiç katılamadım,
zira karar düzeltme kanun yolu 2005 1 haziranından itibaren türk hukukunda (ceza davalarında) kalktı.Diğer cevap olan temyizin reddinin temyizi hiç anlamadım.anlatmak istediğiniz sanırım yargılamanın yenilenmesi kurumu.Ancak bununda bahsettiğiniz üzere infazı urdurması çok istisnai hallerde olur.ancak bir ayrıntı var sanırım arkadaşın söylediğine göre karara itiraz kavramından hakkında verilen kararın HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA karar verildiğini düşündürdü bana.Sayet böyle ise hakkında hukuki bir sonuç doguran karar yok demektir.Hakkınızda verilen kararı buraya yazarsanız temyize tabimi yoksa itiraza tabii bir karar mı ona göre cevaplandırılabilir.AV.SAVAŞ BAYTOK