Kredi kartı borçlarımı ödeyemedim maaşıma bloke konurmu?
2006 Yılında Emekli oldum.Emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettim.
Çalıştığım süre boyunca Kredi Kartı borçlarımı ödüyordum.Fakat Nisan 2008 tarihinde
Majör deprasyon tanımıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 2 ay süreyle
yatarak tedavi gördüm,bu zaman zarfında eşim eşyalarla birlikte kiralık olarak ikamet etmiş olduğumuz evi eşyaları da alarak terk etti.
Hastaneden çıktıktan sonra ağbimin evine yerleştim ve işe girip çalışmaya başladım kredi kartı borçlarımı da yeniden ödemeye başladım.Fakat Kasım 2008 ayında işten ayrıldım.2009 yılında kasım ayında hastalığım nüksetti.ve yine ayni hastanede 1 ay boyunca yatarak tedavi gördüm.Şu an çalışmıyorum,yaklaşık 1,5 seneden beri kredi kartlarıma ödeme yapmadım.Yerleşik bir konumda değilim,sağda solda otellerde kalıyorum,yani yeri yurdu belli değil derler ya öyleyim.Belli bir İkamet adresim yok. Sanırım bu yüzden alacaklı bankalar bana ulaşamıyorlar.Bu zaman içinde hiçbir tebligat almadım.Dolayısıyla hiçbir mal beyanında da bulunmadım.Gerçi emekli maaşımdan başka
Hiçbir şeyim yok.Bu durumda Borçlarımı hiç bir şekilde ödeyecek durumum yok (5-6 bankaya kredi kartı borcumun ne kadar olduğunu da bilmiyorum;sadece faizleri ile birlikte 15-milyar civarında olduğunu tahmin ediyorum.)
Benim öğrenmek istediğim ;
1-)Ziraat Bankasın dan emekli maaşımı almaktayım. Emekli Maaşı aldığım bankadaki hesabıma başka bir bankaya olan Kredi Kartı borcum yüzünden emekli maaşımın yattığı
Hesaba bloke koyabilirler mi ?
2-) Bu durum karşısında alacaklı bankalar savcılığa hakkımda suç duyurusunda bulunup GBT kayıtlarına geçtiğim takdirde hakkımda hapis cezası verilir mi? (Gerçi hapiste hiç olmazsa rahat ederim en azından yatacak bir yerim olur)
Cevap: Kredi kartı borçlarımı ödeyemedim maaşıma bloke konurmu?
Emekli maaşlarına ve maaş hesaplarına haciz konulamıyor, konursa şikayet yolu ile kaldırılabiliyor.
Kredi kartı borcu nedeni ile suç duyurusu yapılamıyor. GBT kaydı düzenlenemiyor.