Tedbir varken çocuk görüşü
Merhaba,
Benim çekişmeli boşanma davam var ve ilk duruşma geçen hafta yapıldı ve 4 ay sonrasına gün verildi.Eşimin şiddet olaylarından dolayı tedbir alındı fakat duruşma öncesi genede kızını göstermek için gerekli ayarlamaları ailemle yapdık fakat her görmeye geldiğinde sonu hep başka bir şiddet eğilimi ile son buldu sadece bana karşı değil aileme karşıda.
Benim öğrenmek istediğim duruşmada Hakim geçici velayet veya görüş ile ilgili bir karar vermedi. (tedbirden dolayımı onu anlamadım).Fakat çevremdeki insanlar bana, polis ve haciz memuruyla gelip görür gibi şeyler söylüyor, bu mümkünmüdür ? tedbir kararı varken böyle bir görüş veriliyormu veya nasıl yollar izleniyor,bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Tedbir varken çocuk görüşü
Tedbir kararı dediğiniz nedir?
4320 sayılı yasaya göre koruma kararı , beni ve benimle yaşayan aile bireylerini kapsayan, evden uzaklaştırma, herhangi bir iletişim aracıyla rahatsız edilmeme ve benzeri detayları içeren bir tedbir koruma kararı
Karşı tarafın çocukla görüşebilmesi için kişisel ilişki tesisine ilişkin bir karar yoksa çocuğunuzu gösterme zorunluluğunuz yok.
Böyle bir karar olmadığı sürece icra yoluna da başvurulamaz.
Bilgi için çok teşekkür ederim.Peki bu bahsettiğiniz kişisel ilişki tesisine ilişkin karar dediğiniz, hakim tarafından duruşmada verilen bir kararmıdır.
Alıntı:
11nur rumuzlu üyeden alıntı
Bilgi için çok teşekkür ederim.Peki bu bahsettiğiniz kişisel ilişki tesisine ilişkin karar dediğiniz, hakim tarafından duruşmada verilen bir kararmıdır.
Sayın bayan öncelikle.Hakimde savcıda siz olun derdim ben bana sorucak olursanız.Unutmayın hakimlerin savcıların verdiği en iyi karardan sizin eşinizle çocunuzun menfati ile ilgili vereceğiniz en kötü karar iyidir.Peki bakalım ilerde su an 8 yaşında olan kızınıza ne cevap vereceksınız.Babanın seni görmesini ben engelledim kızım mı diyeceksiniz??????? Lütfen ama lütfen siz bayanlar kocalarınıza olan kin ve nefrete çocuklarınızı alet etmeyin .Saygılar
Sayın dürüstce öncelikle olayın içeriğini bilmeden yargılamada bulunmanız hiç hoş değil bence burda kimin kızını düşünüp kimin düşünmediğini, her gördüğünde kızının orda olmasını,psikolojisini önemsemeden 5dakika sadece kızınla ilgilendikten sonra bağımaları şiddet içeriklerini sonrasında kızımın uykusundan geceleri ağlayarak baba dövdü diye uyanmalarını bilmiyorsunuz dolayısı ile böyle yargılamalarda bu kadar rahat bulunmayın bence... tamam bunu kullanan eşe duyulan öfkeyi çocukla cezalandıranlarda var muhakkak ama lütfen herkeside aynı konuma sokmayın....
Alıntı:
11nur rumuzlu üyeden alıntı
Sayın dürüstce öncelikle olayın içeriğini bilmeden yargılamada bulunmanız hiç hoş değil bence burda kimin kızını düşünüp kimin düşünmediğini, her gördüğünde kızının orda olmasını,psikolojisini önemsemeden 5dakika sadece kızınla ilgilendikten sonra bağımaları şiddet içeriklerini sonrasında kızımın uykusundan geceleri ağlayarak baba dövdü diye uyanmalarını bilmiyorsunuz dolayısı ile böyle yargılamalarda bu kadar rahat bulunmayın bence... tamam bunu kullanan eşe duyulan öfkeyi çocukla cezalandıranlarda var muhakkak ama lütfen herkeside aynı konuma sokmayın....
Syın nur olaya bu kadar kızgınlık ile bakmanızdan ne oldugu belli ben genelleme olarak konuştum şahsınıza özel deil.Kdınların /85i bu anlattıgım durumda hatam var ise af ola