30 yıldır apartman yönetim planına göre yönetilmemiş
Ben nasıl başlasam bilemiyorum...
Yöneticiyim geçenlerde olagan genel kurul toplantısı yaptık 16 gün önce panoya davet ilanını astım 17 malikten 13 ü katıldı bazı kararlar aldık.arka zemini mıcır olan otoparkın zemin ıslahı,kolon su borularının plastik boruyla değiştirilmesi,posta kutulu kapı yaptırılması(hırszılık önleme adına),ve görüntülü diafon sistemi yaptırılması, katılmayan yada gelmek istemeyen 4 kişi muhalefet yapmakta biri tatildeydi biri namazdayım dedi biri kulağım rahatsız dedi birini cepten aradım sen ne dersen o dedi sonra bıdı bıdı yapıyorlar bu çoğunluk yeterlimi?tatildeki malik eşinin haber i vardı sorun yaşatırmı oda muhalefet .. birde tapudan aldığım ap.yönetim planında mesken görünen yer var ama dükkan projede dükkan görünüyor gara ona keza ne ayaklar dönmüş bilemedim ne yapacam...?
Cevap: 30 yıldır apartman yönetim planına göre yönetilmemiş
Kat malikleri genel kurul toplantısına, arsa payı oranlarına göre yarıdan bir fazla katılım olması, yeterli çoğunluk anlamına gelir. Yeter ki siz toplantı duyurusunu mümkün olduğunca her malik için yapmış olun. Herkes katılacak diye bir şart yok.
Tapu sicilinde bulunan yönetim planınız geçerlidir. Mesken olarak kaydedilmiş bölümün ticari olarak kullanılması doğru değil. Ticari olarak kullanılması isteniyorsa, olağanüstü kurul toplar ve 5/4 kararla yönetim planını değiştirir, gerekli prosedürü tamamlar ve tapuya teslim edersiniz.