Kredikartıfaizineson.com - taksitlendirkurtul.com gibi sitelerin yasal durumu?
Benim Kredi kartıma yaklaşık 6.000 tl borcum var ve bankaya gidip ödeyemeyeceğimi söylesem, borcumu yapılandırıp kartı kullanıma kapatacaklarını ve lekelenmiş bir müşteri olacağımı biliyorum..
internette faize son adı altında yenitür tefeciler türedi ve müşteri potansiyelleri hayli çok. Kontör alım-satım aracılığı tarzı ile kart borcunu kapatıp taksitlendirme yapıyorlar ve hayli ilgi çekiyor.. Aracılık yaptıkları için yasal olmayan bir durum sözkonusu gibi görünmüyor bu şekilde borç yapılandırmak ne kadar doğru ve akılcı olabilir ? teşekürler..
Cevap: kredikartıfaizineson.com - taksitlendirkurtul.com gibi sitelerin yasal durumu ?
Merhaba bahsettiğiniz işlemler yasaldır bir nevi yasal tefeciler olarak adlandırılabilir bir kaç arkadasım krediver ile calıştı ve sorun yasamadı
Cevap: kredikartıfaizineson.com - taksitlendirkurtul.com gibi sitelerin yasal durumu ?
Denize düşen yılana sarılır olay bu. Yılan da ne kadar fayda verirse denize düşmüşe o kadar fayda görürsünüz.
Dün itibari ile bu kredi kartı borcunu kapatan bir firma ile görüştüm ve bütün borcumu bir kerede yatırdılar ve taksitle ödeyeceğim.
Her ay asgari tutarı ödediğim halde 160 tl faiz biniyordu, nasıl biniyor anlamıyorum ama borç ödedikçe aynı seviyeye tekrar ulaşıyordu.. Kredi kartının iptal olmasında yada kara bir listeye beyaz kalemle yazılmaktan iyi diye düşünüyorum.. 670 tl miktar, borcun üstüne 12 ay vade farkı koyarak borcum kapatıldı. Denize itildim, yılana seslendim gel kurtar beni diyerek, bankadan insaflı çıktı malesef..
Size diyeceğim, hiçbir Allah'ın kuluna senetsiz, kredi kartından para çekip sakın vermeyin.. Bana güvenmiyormusun diyen kardeşiniz bile olsa bunu sakın yapmayın.. Ölüm kalım bile olsa, miktarı ne olursa olsun, bana güvenmiyormusun diyen kimseye sözüne karşılık borç para vermeyin.. Sonra pisliğe batan siz olacaksınız...
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Dün itibari ile bu kredi kartı borcunu kapatan bir firma ile görüştüm ve bütün borcumu bir kerede yatırdılar ve taksitle ödeyeceğim.
Her ay asgari tutarı ödediğim halde 160 tl faiz biniyordu, nasıl biniyor anlamıyorum ama borç ödedikçe aynı seviyeye tekrar ulaşıyordu.. Kredi kartının iptal olmasında yada kara bir listeye beyaz kalemle yazılmaktan iyi diye düşünüyorum.. 670 tl miktar, borcun üstüne 12 ay vade farkı koyarak borcum kapatıldı. Denize itildim, yılana seslendim gel kurtar beni diyerek, bankadan insaflı çıktı malesef..
Size diyeceğim, hiçbir Allah'ın kuluna senetsiz, kredi kartından para çekip sakın vermeyin.. Bana güvenmiyormusun diyen kardeşiniz bile olsa bunu sakın yapmayın.. Ölüm kalım bile olsa, miktarı ne olursa olsun, bana güvenmiyormusun diyen kimseye sözüne karşılık borç para vermeyin.. Sonra pisliğe batan siz olacaksınız...
Asıl yılan ölmemiş ki arkadaşım, kredi kartınız iptal olmamış yada ettirmemişsiniz. Gün gelecek reklamlarda karşı koyamadığınız bir reklam sizi yine yüreğinizden yakalayacak. Sizi yakalayamazsa, eşinizi, o olmazsa çocuğunuzu o olmazsa kıramadığınız bir kardeşinizi yakalayacak..
şimdilik finansal destek aldığınız Yılan küçüktür, zehiride bellidir. Ödeme planı belli, ne olacağı belli. Asıl yılanı cebinizde gezdirmeye devam ediyorsunuz. Yılan değil vampir. Orada cüzdan şeklindeki tabutunda kanınızı içmeyi bekliyor, çok ta sabırlıdır, malumunuz ölümlü değiller, kalbine kazığı çakmadıkça (SİZ: Alo? Kartımı iptal ettirmek istiyorum! Bankacı : Ama efendim genel mdlükten veriyoruz bu bir jest size yıllık ödeme de yok çilingir hizmeti lazım olursa bedava sağlıyoruz ambulans vır vır vır zır zır zır.. SİZ : KESİNLİKLE İPTAL EDİN!)
Ve vampir küle döndü, hayat tekrar güzel artık... :)