2 senedir süren bir boşanma davam var ve eşimle hiç görüşmedim... eşim sebepsiz yere zorluk çıkarıyor. bu arada biriyle birlikte olmaya başladım ve hamileyim.... dava da bunu hakime söylesem ne olur ne olur?
Printable View
2 senedir süren bir boşanma davam var ve eşimle hiç görüşmedim... eşim sebepsiz yere zorluk çıkarıyor. bu arada biriyle birlikte olmaya başladım ve hamileyim.... dava da bunu hakime söylesem ne olur ne olur?
Boşanma kararı alınmadığı için hala evlisiniz. Eşinizden değil başkasından hamile iseniz bu zina yaptığınızı ispat eder. Mevcut boşanma davanız< haricinde eşiniz tarafından ayrı bitr boşanma davası açma sebebidir.
Eşiniz zina yaptığınız ve sadakatsiz davrandığınız gerekçesi ile size ayrı bir boşanma davası açabilir. BU davada sizden maddi ve manevi tazminat talep edebilir. Ayrıca zina nedeni ile boşanmanızdan sonra Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği hakszı fiil nedeni ile şu an birlikte olduğunuz şahısada tazminat davası açabilir.
biliyorum bu konuyu sorgu hakkım yok. ama Allah aşkına adalet bunun neresinde ....2 sene ben sadece bir taraf istiyor diyebekliyorum. elinde hiç bir gerekçe yokken sadece ben boşanmak istemiyorum diyerek 2 sene hayat nasıl ipotek altına alınır... ÜSTELİK BU İKİ SENE İÇERİSİNDE YİTİRİLMİŞ OLAN DUYGULAR HAKİM EVLİLİK BİTİRMEK İÇİN GEREKÇE OLARAK SAYMIYOR.
hem suçlu hem güçlü olacak karşı taraf sonra adalete güvenmem isteniyor. peki bu adalet sistemi benim de bir hayatım olduğunu insan olduğumu ve bazı duyguları özlediğimi ve yaşamak istediğimi düşünmüyor.... neden evlendin ozaman diyenlere: siz hiç hata yapmadınız mı...ama bedel neden bu kadar ağır.
ozaman kimse oturup da toplum düzeni diye konuşmayacak çünkü ben 30 yaşında bir insanım ve tatmak istediğim duyguyu istediğim insanla beş kuruş etmeyen bir insanın azından çıkan istemiyorum sözü yüzünden hayatımıdan çıkarıp hayatımı o lanet imza yüzünden kabuğuma çekilip tek başıma yaşamaya devam edeyim....harika
YAŞASIN ADALET....
YAŞASIN ADALET...
Sayın üye yargı maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığının nedeni sorgulanmaya başlar. Bu da toplumda kaosa ve yargının tarafsızlığının sorgulanmasına neden olur. Adalet insanların duygularını, yaşam biçimlerine, etnik kökenlerine, siyasi görüşlerine, cinsiyetlerine ve dahi gönül ilişkilerine göre hareket etmez, edemez. 30 yaşındasınız ve gelecek kaygısı yaşıyorsunuz. Bu forumda 40 lı yaşlarını geride bırakmış ve senelerdir sırf karısı inat etti diye boşanamayan nice üye var. Sizin bir kaç ay içerisinde bitmesi muhtemel boşanma davanızdan sorna hayatınızı yeniden şekillendirecek kadar zamanınız olacak önünüzde, ama diğer insanların bu şansıda yok.
Diğer yandan, bu coğrafyanın ve bu toplumun bir parçası olarak yasal olarak boşanmadan bir ilişki yaşamak istemeniz ile birde bu ilişkiden çocuk sahibi olma isteğinizi yorumlamak ve üzerine konuşmak bile istemem.
Yaşadığınız beraberlik kusurdur. Yakınmayın.
Adalet herkes içindir. Sizin canınızı yakan adalet birçok üyenin boynunu kesti zamanında. Geçmiş olsun..
Durumunuzu belirleyen Medeni Kanunun amir hükmü aşağıdadır..
Madde 185.- Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur.
Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler.
Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.
Boşanma kararı onanmadığı sürece siz evlisiniz. Eşinizle evlisiniz. Medeni kanunun bu hükmü son derece açık ve kesindir. Zorunluluk ifade etmektedir. Aksi bir tutum kusurdur. Boşanmak için gerekçedir.
Olayın bir de çocuk boyutu var.
Doğacak olan çocuk şu anda boşanma davanız süren eşinizin üzerine kaydedilecek. Bu kanuni bir zorunluluk.
Adeletin adaletsizliğinden söz ediyorsunuz ancak kendiniz daha evli bile olmadığınız bir adam dan üsteli birbaşkasıyla kanunende olsa evli göründüğünüz kişinin üzerine hamile kalıyorsunuz bu çocuğk için siz nekadar adaletli davrandınız sizce ?
Sizin durumunuzda ;fakat karşı cinsten biri olarak sizi çok iyi anlıyorum....benim davamda 6 sene bitmek üzere...daha ilk celselerde fikirlerini anladım ve gayriresmi evlenmenin yollarına baktım; ve dava daha red edilmeden evlendim...aslında herkes haklı...yasal olmayan birşeyler yapmışsan , bunlara yasal bir kılıf da aramayacaksın...babam , benim nüfus kaydımı ilkokul diplomamı alabilmem için 12 yaşımda yapmıştı...çünkü anamla resmiyetleri yoktu...siz mevcut halinizle mutlu olmaya bakın ;davalar nasıl olsa bir gün biter... belediyeler ,insanların geçtiği yollara parke taşı döşeyene kadar , bu insanlar çimleri çiğnemeye devam edecek...
Bu işin nüfusa kaydı var, okulu var, hastahanesi var, ölüm hali var, miras yönünden etkisi var. Değilmi ama. Şimdi bu arada biyolojik babaya birşey olursa ne olucak ? Anen doğum sırasında ölürse ne olacak, hem biyolojik baba hem yasal koca aynı anda ölürse ne olacak. var da var..