Nasıı bir istifa dileç esi hazırlamalıyımki sorunsuz bri sekilde iş yerinden ayrılabileyim
işyerimden bazı sorunlardan dolayı istifa etmeyi düsünüyorum(evimin iş yerine uzak olması ve yol masraflarının bana ait olması)01.10.2009 tarihinde iki yıllık sözlesmeli olarak girdim ve giris sırasında bazı evraklar imzalamak zorunda kaldım isten cıkıs bil. ucretsiz izin bil. v.s. bunlarında birde bos senet imzalatmıslardı ne oldugunu sordugumda benim üzerime zimmetlenecek aletler ve takımlar oldugunu söylemişlerdi ama su ana kadar bi zimmet almadım üzerime ama senet duruyor. istifa edersem bu senet karsımama cıkarmı yada ne tür bi istifa dilekcesi hazırlamalıyımki sorunsuz bi sekilde iş yerinden ayrılabileyim... simdiden ilginize tesekkürler
Cevap: Nasıı bir istifa dileç esi hazırlamalıyımki sorunsuz bri sekilde iş yerinden ayrılabileyim
2 yıllık sözleşmeniz olması nedeniyle sorunsuz bir ayrılma olma ihtimali pek yok gibi.
SÜresinden önce feshiniz nedeniyle işverenin doğacak zararının telafisini talep hakkı olacaktır.
İmzaladığınız boş senet , kötü niyetli kişiler elinde canınızı sıkabilecektir.
Sözleşmenizi feshedeceğiniz zaman ( bence sürenin bitiminden 15 gün kadar önce , sözleşmenizi yenilemeyeceğinizi bildirmek) , noter kanalıyla bildirip alınan boş senedin derhal iadesi gerektiğini bildirin.