Bir kişiye ırkçısın demek suç mudur?
Printable View
Bir kişiye ırkçısın demek suç mudur?
Olayın gelişimi önemlidir.
Diyarbakırdaki bi okula yardım konusunda "ben yardım etmiyorum " dedi.Diğer mesajlarına da bakınca ırkçı bi davranış sergilediğini gördüm ve bu şahısa ırkçısın dedim.
Diğer mesajlarında ne demiş
aclıkdan nefeslerı kokuyor ermenılerın , İran sempatizanıyım , dun fılıstınlılerı ölduren yahudıler bugun tum dunyanın basına bela oldular vs.vs.vs.
o zaman bence adam sahiden ırkçı, niye hakaret olsun ki gerçeğin söylenmesi var burada (bence tabii)
Yok artık...Kişiye faşist komünist ibarelerini kullanmak ta pek tabi hakaret suçuna girer.Kişi hırsızlık yapıyor olabilir siz ona hırsız derseniz ama bunu somut bir şekilde belgeleyemezseniz doğruluğunu ispat edemezseniz hakaret suçunu işlemiş olursunuz.
TCK MADDE 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (...) (*) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.