-
Sahte rapor
ii akşamlar serhat ben yardımcı olursanız cok sevinirim ilk defa başıma böyle bişe geliyor.olayı kısaca anlatayım.geçen sene üniversitede okuyodum hazırlık bölumunde bi gün okula gitmedim ve sağlık raporu gerekti,eczaneci bi arkadaşıma rasladım laf arasında açıldı o da ben halederim hastaneden ne olucak dedi.ve ertesi gün benim kimliğimi aldi ve 1 saat içinde raporla birlikte geldi ben onu okula götürdüm kabul ettiler.etrafdan arkadaşlarda istemeye başladı raporlardan..neyse bu sene arkadaşım beni aradı geçen seneki raporlardan bulurmuyuz diye bende eczacıya sordum olur dedi ve arkadaşlara temin ettik para karşilği 5-6 kişi kadar okula vermiş,şimdi de okul hastaneyle iletişime geçmiş ve sonuş imza ve mühür hastaneye ait fakat kayıt yok.ve sanırım üniversite dava açmiş raporları verenlere,ordan da bana gelicek tabi benden eczaciya .. bu durumda benim ne gibi bi cezam oluyor yardımcı olursanız cok sevinirim.akıcı yazmadıysam af ola...
-
Cevap: Sahte rapor
İşlediğin suç sahte evrak hemde resmi dairede resmi kişilerce alınmış bir bunu ticarete dökmüşsün bildiğim kadarıyla 2 yıldan - 5 yıla kadar cezası var.