Oto kiralama şirketlerini nasıl ve nereye şikayet edebiliyoruz
Bakırköy'de bir oto kiralama şirketinden 24.05.2010 tarihinde 1 günlük araç kiraladım.Ceza ve arızalara karşı önlem amaçlı kredi kartlarından 500 TL bloke aldıklarını belirttiler.Ve konuşmamız sırasında bu blokenin kaldırılması araç tesliminden sonra 1 hafta 10 gün sürebilir diye belirtildi.
Bugün 33. gün ve hala blokenin kaldırılmasına dair bir işlem yapılmamakla birlikte bankamdan aldığım bilgiye göre de bunun üzerine 40 TL de faiz işletilmiş durumda.
Kiralama şirketi yetkilileri hiçbir şekilde yardımcı olmamakla birlikte sürekli bir bahanelerle beni geçiştiriyorlar.
Gerçekten elim kolum bağlandı,ne yapmam gerekiyor?Görüş ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
Saygılarımla,
Cevap: Oto kiralama şirketlerini nasıl ve nereye şikayet edebiliyoruz
Elinizdeki belgelerle Tüketici hakem heyetine başvurunuz.Tüketici sıfatı ile işlem yaptıysanız.Yani aracı Tüketici olarak kiraladıysanız.
Bloke'yi kimin kaldırması gerekir.
Böyle bir işlem nasıl yapıldı.
Bankanın bunu kaldırması ,kiracı şirketin onayına mı bağlı.
Bloke dediğiniz fazladan para çekme mi
Bu işlem benim onayım ile yapıldı.Kiralama firmaları kiralama süresi içerisinde olan ve aracın devrinden sonra ortaya çıkabilecek trafik cezası ve araca dair hasar masraflarını garanti altına alabilmek için bu tarz bir depozito yöntemine başvuruyolar.
Fakat burada bana belgesiz,sözlü teyit edilen iade süresi 7-10 gündü.Şu anda 33. günde bulunmaktayım ve firma tarafında sorunuma muhattap bulamıyorum.
benimde kiralama şirketiyle ilgili sorunum daha doğrusu bunu tüm kialama şirketleri yapıyor araba kiralarken sözleşmede en az 2 yıl ehliyet sahibi olan kişiye araba kiralanır diye bir madde var ama benim kızkardeşim 26 yaşında ama daha 2 ay oldu ehliyet alalı ve bugün gidip araba kiralayabiliyor madem bu maddeyi uygulamayacaklar neden koymuşlar oraya ya kardeşim kaza yapsa insan canı bu kadar ucuz mu kuralları koyup uymamak neden ben bugün o işletmeyi şikayet edeceğim ki diğer işletmelerde örnek alsın ve kimseye 2 yıllık ehliyet sahibi olmayan insanlara araba vermesinler.sizden ricam bu konuda nereye şikayette bulunabilirim?
şu an aynı olayı ben yaşamaktayım...bu konu ile alakalı bana yardımcı olursanız sevinirim..