Cevap: Evden çıkarılma sorunu
Alıntı:
ugurera rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
yaklaşık bir senedir kiralık bir evde oturuyorum ve temmuz 15 de kontratım doluyor.Bu ay bazı özel sebeplerden dolayı kirayı veremedim ve ev sahibi kendi kızı avukat olduğundan kızı sürekli evi arayarak 2 gun içinde kirayı odeyip evi boşaltın yoksa gelip 2 gun sonra eşyalarınıza el koyacağız felan gibi söylemlerde bulunuyor bu mumkun mudur? Elinde her hangi bir karar olmadan gelip keyfi olarak eşyalara el koyması ve daha önce hiç bir ihtarname felan gelmedi bana sürekli telefon açıyor bu konuyla ilgili ne yapabilirim..
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
daha önceden bir mahkeme, ihtar, icra takibi yok mu?
elinde mahkeme kararı olmadan, icra takibi olmadan gelip eşyalarınıza el koyamazlar.
kanunları bilmediğinizi varsayarak sizi kandırmaya çalışmışlar.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..
Daha önce her hangi bir mahkeme ihtar veya icra takibi gelmedi sadece 2 gun önce ev sahibinin kızı olduğunu söyleyen bir avukat arayarak yazdıklarımı söyledi onun dışında her hangi gelen birşey yoktur.
sen iki sene daha oturabilirsin benim kiraci oturuyor kira felanda vermiyor , himmmm eve teblikat felan gelirse burda böyle biri yok deyip almayabilirsin bizimmkisi öyle yapiyorda.sana hic kimse türkiyede böyle bürokrasi varsa hicbisi yapamaz korkma hic.
Alıntı:
Vatandas Mehmet rumuzlu üyeden alıntı
sen iki sene daha oturabilirsin benim kiraci oturuyor kira felanda vermiyor , himmmm eve teblikat felan gelirse burda böyle biri yok deyip almayabilirsin bizimmkisi öyle yapiyorda.sana hic kimse türkiyede böyle bürokrasi varsa hicbisi yapamaz korkma hic.
:) benım sadece 12 ay içinde 1 aylı kira vermedim o bu ay bazı sebeplerden dolayı zaten sözleşme bitince(15 temmuzda bitiyor) evden çıkacam oturmaya niyetim yok.. Bilgiler için teşekkürler
Alıntı:
Vatandas Mehmet rumuzlu üyeden alıntı
vatandaş mehmet size işin yolunu göstermiş aynen katılıyorum.. tebligatı alma en az 6 ay sana tebligat göndermek ile uğraşır sonra tebligatı ulaştırdı diyelim gider itiraz edersin ,sonra mahkeme safhası başlar diyelimki kaybettin ! eğer üzerine kayıtlı 1 den fazla evin bankada paran yüksek bir maaşın yoksa hiç korkma ! bu sürecin sonunda ev sahibinden hava parası bile talep edebilirsin evi boşaltmak için haaa kirada vermemek koşulu ile .keyfine bak kardeşim sana kimse dokunamaz !!