Cevap: Adi ortaklık tasarrum
Kapanış tasdikinin olup olmaması sonucu etkilemez. Önemli olan kazançtan babanıza pay verilmediğinin ıspati. Ancak ortaklık kar elde etmemiş veya kimseye pay dağıtmamışsa babanızın da yapacağı bir şey olamaz.
Cevap: Adi ortaklık tasarrufum
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Kapanış tasdikinin olup olmaması sonucu etkilemez. Önemli olan kazançtan babanıza pay verilmediğinin ıspati. Ancak ortaklık kar elde etmemiş veya kimseye pay dağıtmamışsa babanızın da yapacağı bir şey olamaz.
şuan işletmeyi yöneten kişinin (elden) dağıttığı karlar var.işletmenin karı yüksek.borçlar hukukunu ilgilendirdiğini biliyorum.bu konuda emsal davalarla karşılaşan hiçbir avukat yokmudur.işleyiş nasıl olur.31 kişi okudu kimse cevap vermedi.işte şaşkınlığım bundan.ben mali müşavir olarak daha çok yorum katabiliyorum.ama emsal ve yaşanmış dava sonuçları önemlii..lüften sayın hukukçulardan ricam bana yardımcı olsunlar
Daha fazla ayrıntı.
Ne işletmesi, işletmede kimler çalışıyor.Ortakların bağı nedir.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Daha fazla ayrıntı.
Ne işletmesi, işletmede kimler çalışıyor.Ortakların bağı nedir.
KONU BAŞLIĞIM:ADİ ORTAKLIK TASARRUFU,AYRINTI AŞAĞIDAKİ METİN
Mükellefim olan babamı yönlendiremiyorum.yardım lütfen
2008 yılında ölen dedemden amcamlar ve babama kalan işyerimize.vergi dairesi tarafından adi ortaklık olarak reshen tescil yapıldı.noterde yapılan özel bir sözleşme yok.ançak amcalar 1 kişiye işletmeye ruhsat alma hakkını verdiler.babama adi ortaklık ortağı olarak ne banka nede elden hiçbir gelirini vermiyorlar..10 a yakın danıştığım avukat meslektaşlarınızın bazı önerileri.kayyum atayın..gerçek gelire tesbit yaptırın.şeklinde oldu.kapanış tasdiğimde yok bu babamın lehine ama benim aleyhime.. Bildiğim kadarıyla ticaret kanununa sıcramaz olay..ne yapalım bu dava nasıl sonuçlanır.babam hakkını alabilirmi..? Önce bir hakim eşliğinde tesbit için baskınmı gerekir.çünki bakkal defteri tabir edilen asıl işlemlerin yazıldığı defterlere ulaşmak gerekirse bu ancak ani bir baskınla olabilir.