Mahkemeden durusma cagrısı geldı fakat ben davacı olarak davamdan vazgecmek ıstıyorum.su noktada ne yapabılırım.adlıyeye gıdıp vazgectıgımı soylesem ne sonuc dogurur? Lutfen cevap beklıyorum.
Printable View
Mahkemeden durusma cagrısı geldı fakat ben davacı olarak davamdan vazgecmek ıstıyorum.su noktada ne yapabılırım.adlıyeye gıdıp vazgectıgımı soylesem ne sonuc dogurur? Lutfen cevap beklıyorum.
Mahkemeye dilekçe ile şikayetinizden vazgeçtiğinizi bildirebilirsiniz. Ancak ceza davalarında aynı zamanda müşteki tanık olduğundan dinlenmeniz için duruşmaya gelmeniz istenebilir.
Cevabınız ıcın tesekkur ederım.Evett cagrı kagıdının uzerınde mustekı olarak gorunuyorum.Durusma da 5.sulh ceza mhk olarak gorunuyor ,yanı dedıgınız gıbı ceza davası.O zaman, oyle ya da boyle o davada bulunmam sart oyle mı?
Ona hakim karar verir, vazgeçme dilekçenizi verip duruşmadan ertesi gün kaleme gidip dosyanıza baktırın hakim gelmenize karar vermişse gidersiniz.
Bugun okuldan hukuk hocama aynı soruyu sordum, bana olay dava asamasına geldıgı ve cagrı kagıdı aldıgım ıcın, artık şikayet hakkımın bittigini soyledı.Onun ıcın bır de baskasına danısmak ıstedım, cevbınız ıcın tesekkurler.Yanı yarın adlıyeye gıdıp dılekce verıp hakımın karaını bekleyecegım..