Miras ve anneye bakma yükümlülüğü
1. annem 87 yaşında ve özel huzur evinde .maaşı 480 tl biz 4 kardeşiz .4 kardeşte emekli fakat benden başka anneme bakan yok .hem mirasını eşit paylaşıyoruz hem sadece ben bakıyorum annemi. huzur evi 1 mılyar fakat kardeşlerden kimse yardım etmiyor .benimde durumum yok üstüne para koymak zorunda kalıyorum herkezin eşit olarak anneme huzur evinde yardım parası kesilmesini istiyorum .
bütün kardeşlerden eşit miktarda para telap edilmesini ve kısa sürede sonuçlanmasını nasıl sağlarım?
2.babamdan kalan miras eşit olarak 4 kardeşe paylaştrılıcak fakat 1 kardeşim öldü eşi daha 47 metre kare hissesi olan yerden 2 daire talep ediyor, fakat herkeze ilk başta 1 er daire verilicek .geri kalan dairelerin annemin üzerine yapılmasını istiyoruz .fakat sözleşmeye gelmediği için kardeşimin karısı izalu su leye verildi satılmasına karar verdik.mahkemeye gelip satılması içinde konuşmuyor , anlaşmayada gelmiyor annemin bakımınada yardımcı olmuyor . sürekli oyalıyor .bu mahkeme nekadar uzar? .o olmadan nasıl satış olabilir? annemin vekaleti bende . annemin üzerinde olan tapuları üzerime geçirsem ,kardeşimin eşi üzerimde olanları mahkeme açarak karşı çıkabilirmi sonuçta annem bana vermek istiyor bu konuda hak talep edebilirmi? yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: Miras ve anneye bakma yükümlülüğü
sorularım ne zaman yanıtlanabılır ?
Cevap: Miras ve anneye bakma yükümlülüğü
1-Annenize vasi tayin edilmesi için dava açabilirsiniz. Vasi anneniz adına dava yolu ile yardım nafakası talep edebilir.
2-Mahkeme izalei şuyuya karar verir ve satışa çıkar. Gelmezse de netice alınır. Vekaletle anneniz üzerindeki malları devralırsanız vefatından sonra diğer mirasçılar payları için dava açabilirler.