İki Yıl Üst Üste Kalma Sorunu ve Tecil (İstanbul Üniversitesi)
Merhabalar efendim,
1989 doğumluyum, liseyi 2008 yılında bitirdim(1 sene gecikmeli olarak). Ardından İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu - Otomotiv bölümüne yerleştim. Fakat 2 sene boyunca üst üste 1. sınıfta kaldım ve okula devamlı gidemedim(arada 2-3 dersimi verebildim). Bir sonraki dönem 3. seneme başlayacağım ve hala 1. sınıftayım. Öğrendiğime göre askerlik tarihim 31 Ekim olarak görünüyormuş ve öğrendiğim diğer bir bilgi ise 2 sene üst üste sınıfta kalanların tecil hakkının iptal olduğu. Açıkçası şu sıralar ertelemek istiyorum askerliği. Şu ana kadar tecil işlemini hep okul gerçekleştirmişti, 3. senemde kayıt yenilersem yeniden tecil hakkı doğar mı acaba?
Bir diğer husus da çevremden duyduğum kilomla ilgili sorun olabileceği kanısı. Boyum 183 ve kilom 56-53 arası değişiyor.
Bu konularda fikrinizi alabilirsem müteşekkür kalacağım,
Saygılar.
Cevap: İki Yıl Üst Üste Kalma Sorunu ve Tecil (İstanbul Üniversitesi)
Sanırım kimsenin bilgisi yok bu konuda. Açıköğretimde 2 sene üst üste kalınca tecil iptal oluyor ama aynı olay İstanbul Üniversitesinde oluyor mu sadece bunu merak etmiştim özetle.
Cevap: İki Yıl Üst Üste Kalma Sorunu ve Tecil (İstanbul Üniversitesi)
evet tecil hakkınız elinizden alınır. ama sube'nin hakkınızda arama baslatması yaklasık 1-1.5 yılı alır. siz bu arada okulu bitirebilirsiniz. ama bitiremeseniz bile mumkun oldugunca GBT'ye girmeden , otelde kalmadan , yurt dısına cıkmadan okulunuzu bitirip subeye giderseniz hic bir sorun olmadan askerlik kararinizi aldirirsiniz. bu durum acikogretimciler icinde gecerli