İlçe Belediyesinin özel bir alanı asfaltlaması hakkında
Son zamanlarda ilcemde asfaltlama ve ve kaldırım taş calısmaları mevcut.Bu calısmalar dahilinde ilcem sınırları içerisinde bulunan bir sitenin belirli bölümlerinin asfaltması belediye tarafından gerceklestirildi.Normal bir vatandaş olarak ben Belediyenin bu asfaltlamış oldugu alanlara giremiyorum.Burası;kapısında güvenlik elemanı ve güvenlik kapısı olan özel bir alan ve o bölgede oturan kişilerden edindiğim kadarıyla bu alanın asfaltlanmasıyla yararlanan kişilerden asfalt parası talep edilmemiş.
Ayrıca belediye bu sitede oturanların araclarının düzeni icin cizgi calısması yaptı.Aynı kosullarda bulunan diger siteler icin bir asfaltlama calısması yapılmadı.
Bunun hukuki bir dayanagı var mıdır? Belediye yaptıgı iste nasıl bir savunma getirebilir.(bilgi edinme kanunu kapsamında sorularımı ilettim henüz bir cevap yok)
Tatmin edici bir cevap almamam ve ya hic cevap alamamam halinde girişecegim hukuki yollar nelerdir?
Sonucta bu sadece beni değil bütün ilcenin vergi ödeyen kesimini ilgilendiren bir durumdur.Bu gibi durumlarda neler yapılabilir .
Tesekkurler.
(Konuyu yanlıs yere acmis olabilirim.Eger yanlıs yere acmıssam ilgili bölüme yetkililer tasırsa sevinirim)
Cevap: İlçe Belediyesinin özel bir alanı asfaltlaması hakkında
Muhtemelen belediyenizin asfalt tesisi yoktur. Asfalt işlerini de karayollarından kayıtdışı yollarla temin ettikleri asfaltı döküp üzerinden silindir geçirerek yaparlar... Bir sonuç elde edebilceğiniz sanmam...