Karışık bir durumun içindeyim
Merhaba,
Açık hat diye tabir edilen, herhangi bir kimlik kaydı yapılmadan alınmış bir hattım vardı. Ben bu hattı bir kafede unuttum ve dönüm geldiğimde tabiki bulamadım. Orada çalışanlara haber verdim. Aradan 25-30 gün geçtikten sonra telefonmu kafede bir masada unutulduğunu , telefonu kafede buldukların söylediler. Yani telefonumu kullanan kişi yine aynı kafeye bırakıp gitmiş...Çünkü telefonumdan epey birşeyler yapılmış. Öncelikle telefonumda adı ve soyadı ile kayıtlı insanlara facebooktan da ulaşıp, Haklarında arkadaşlık sitelerine başvurmuşlar. Zaten bu olay olduğunda, etrafımdaki çoğu insan aynı durumdan muzdarip olunca , bu internet olayı ile benim telefonumun kayıp olması arasında bir bağlantı kurup çoğu arkadaşımı uyardım ama tabiki hepsine ulaşamadım. Telefonuma yine adı ve soyadı ile kayıtlı , telefonda hiç görüşmediğim (onun rehberimde olduğunu dahi unutmuşum...) uzaktan bir akrabama da aynısı yapılmış.(normal şartlarda da aramız çok iyi değildir.) Hatta o akrabam benim telimden aranmış. Aralarında nasıl bir görüme geçti bilmiyorum ama akrabam savcılığa başvurmuş. Savcılıkta açık hat olduğu için kimsenin bilgilerine ulaşamamız ama telefon dökümü istemiş ve benim görüştüğüm arkadaşlarımı arayıp sormuşlar, bu teli kim kullanıyor diye. Sadece bir arkadaşım benim sadece adımı ve yaşadığım yeri vermiş. O telefonu benim kullandığımı söylemiş.Şimdi öyle bir çıkmaza girdim ki ,bu başıma gelenleri arayıp akrabama anlatsam hayatta bana inamaz, zaten aramızın da pek iyi olduğu söylenmez...
Bu durumda ne yapabilirim. Benim yapmadığımı nasıl kanıtlayabilirim. Telim kayıp olduğunda yanımda bir arkadaşım vardı ve durumu kafenin personellerinden birine demiştim....Bunlar benim olaydan sıyrılmam için yeterli mi? Yoksa polis daha fazla bilgiye ulaşabilir mi? Olay baş savcılığa intikal ederse, delil yetersizliğinden düşer mi?
Cevap: Karışık bir durumun içindeyim
Yardım edebilecek kimse yok mu???