İşten ayrılmam ve cezai şartları hakkında
Merhaba,
16/03/2009 tarihinde başlamış olduğum özel bir bankadaki görevimden 13/04/2010 tarihinde ayrıldım. İşe girişte 18 aylık bir sözleşme imzalamıştım.18 aylık istedikleri çalışma süresinin 13 ayı çalıştığım için tazminat, buna ek olarak, ihbar süresini kullanmadığım için ihbar tazminatı ve eğitim masrafı olmak üzere toplamda 2.555,49 lirayı ihtarname ile göndermişler.
Bankanın içerisinde 6 aylık dönemlerde ödenen eva olarak adlandırılan prim sistemi yer alıyor. Benim içerisinde çalıştığım döneme ilişkin A performans alarak haketmiş olduğum Temmuz 2009 - Aralık 2009 arasındaki primimin ödeme gününde ( 28 Nisan 2010) banka personeli olmadığım için (13 nisanda ayrıldığım için) ödemeyeceklerini ifade ediyorlar.
Aynı performans,görev ve yetkide çalıştığım iş arkadaşım 1200 TL civarında prim ödemesi almış.
Bende haketmiş olduğum bu primin, 2555.49 TL ödememi istedikleri tutardan düşülmesini, mahsup edilmesini istiyorum. İmzaladığım sözleşmede bu primle ilgili ödenir/ödenmez şeklinde bir ibare bulunmuyor. Dolayısıyla ödememe sebebi olarak gösterdikleri "prim ödenme gününde banka personeli olma" şartı sözleşmede bulunmuyor. Ben söz konusu dönemde çalışmış ve haketmiş olduğum primin ödemem gereken tutardan düşülmesini istiyorum ne yapmam gerekir yardımcı olur yol gösterirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.