Cevap: evrakta sahtecilik
Peki siz bütün bunlara rağmen bu işin takinibi kendiniz mi yaptınız yoksa avukattan yardım aldınız mı?
avukatlarım var 2 ayrı hukuk bürosu konuyla ilgilenmekte fakat bir sonuca hala ulaşabilmiş değiliz 23-06-2010 tarihinde tekrar avukatımla görüştüm ilerleme kaydettiğimizi yaptığımız suçlama ile ilgili cevap aldığımızı iletti bana fakat sayın savcımız olayda suç delilleri eksik falan gibi bişiler diyerek dava açmamış ve sadece bu cevabı almak 17 ay sürdü tabi benm avukatımda itiraz etmiş neden herşey bu kadar yavaş işliyor anlayamıyorm bu arada ben herşeyimi kaybediorm bi sürü banka bana haciz yapıyor kk borcundan vs bu adaletmi hiç bi borcu olmayan ben sadece 17 ay adalet geç işlediği için herşeyimi kaybediyorm sonu ne olcak mahkemeler bitince ben o saatten sonra kazansam ne olacak
bu arada ilginiz için teşekkür ederim Başak hanım
sn: yetkililer !!!!: ben esnaflık yapan birisiyim 2006 yılında dükkanımdan 300 tl ttarında bir alış veriş yapıldı ve bunun karşılıgında senet imzalattım . daha sonra yaklaşık 1 yıl sonra ödenmeyince icra takibi başlattım . ama ne göreyim beni savcılıktan çagırıp hakkımda resmi evrakta sahtecilikten soruşturma başlatılmış . megersem karşı taraf imzasını kabul etmemiş. benim ve karşı tarafın imza örneklerini alıp adli tıp a gönderdiler ve çok şaşılacak bir sonuçla geldi . adli tıp a göre imza benim el ürünü oldugu açıklandı .bu durum karşısında şaşkınlıkla olayları izliyorum şuanda .
ama karşı taraf şu anda haksız oldugunu ve imzaladıgını kabul ediyor . ama mahkemede imzayı kendisinin attıgını deil sadece benden şikayetçi olmadıgını anlatacagını sölüyor . budurumda benim mahkede sonum ne olur . mahkemenin kararı ne yönde olur çok merak ediyorum . ayrıca benim şuana kadar bir sabıkam yoktur bu da göz önüne alınırmı acaba . şimdiden teşekkür edeim ...
Alıntı:
sarander rumuzlu üyeden alıntı
sn: yetkililer !!!!: ben esnaflık yapan birisiyim 2006 yılında dükkanımdan 300 tl ttarında bir alış veriş yapıldı ve bunun karşılıgında senet imzalattım . daha sonra yaklaşık 1 yıl sonra ödenmeyince icra takibi başlattım . ama ne göreyim beni savcılıktan çagırıp hakkımda resmi evrakta sahtecilikten soruşturma başlatılmış . megersem karşı taraf imzasını kabul etmemiş. benim ve karşı tarafın imza örneklerini alıp adli tıp a gönderdiler ve çok şaşılacak bir sonuçla geldi . adli tıp a göre imza benim el ürünü oldugu açıklandı .bu durum karşısında şaşkınlıkla olayları izliyorum şuanda .
ama karşı taraf şu anda haksız oldugunu ve imzaladıgını kabul ediyor . ama mahkemede imzayı kendisinin attıgını deil sadece benden şikayetçi olmadıgını anlatacagını sölüyor . budurumda benim mahkede sonum ne olur . mahkemenin kararı ne yönde olur çok merak ediyorum . ayrıca benim şuana kadar bir sabıkam yoktur bu da göz önüne alınırmı acaba . şimdiden teşekkür edeim ...
Resmi veya özel belgede sahtecilik suçu şikayete bağlı bir suç değildir. Dolayısıyla karşı tarafın şikayetçi olmadığını beyan etmesi davanın düşmesine sebep olmayacaktır, sabıkanız olmaması gibi bu da takdiri indirim sebebi olarak değerlendirilebilir.
İmza örneklerinin adli tıp kurumuna gönderilerek yeniden incelenmesini isteyebilirsiniz, karşı tarafın elinizde başka imza örnekleri varsa veya bir yerde o tarihlerde atılmış olan imzasının bulunduğunu düşünüyorsanız bunu mahkemeye sunabilirsiniz. Mutlaka bir avukattan profesyonel yardım almalısınız.
buna benzer bir durumda benim başımda
kızkardeşimle yaklaşık 13-14 yıl önce bir sözleşme imzaladık, babamdan kalan miras hissesini bana sattığını karşılığında para aldığını ve ilerde dava açmayacağını yazıp imzaladı, ve aradan bunca yıl geçtikten sonra arsanın değer kazanması nedeni ile benden yine para istemeye başladı tabi 13-14 yıl benimle küstü ve tapu dairesinden hissesini devir etmeyede gelmedi. ve mahkemeye verdi,ve mahkeme elimdeki bu belgeyi istedi. bende verdim Ankara kriminale gönderildi incelendi ve "bu imza bu şahsa ait değildir."şeklinde cevap geldi. halbuki imzayı 5 kişinin gözü önünde attı, ancak bu şahitlerden 2 si onun tarafını tutan üvey kardeşleri, biri benim eşim diğer ikisi de komşum ve oğlu, şahitler ile görüştüm komşum olan şahitler aradan uzun süre geçti tam olarak bir şey hatırlayamıyoruz diyorlar.
207/1-2-53 maddelere göre 1-3 yıl ceza almamda söz ediliyor. ben de halen uğraşmaktayım bakalım avukatım tarafından itiraz edilecek ve o tarihlere ait imza örnekleri tedarik edilecek, adli tıp kurumunun incelemesi istenecek,