Boşanmada Yargıtay Sürecini Hızlandırma
2 yıllık boşanma sürecinin ardından dava yargıtaya gitti.Aile mahkemesinde verilen maddi ve manevi tazminatı az bulduklarından dolayı.Arkadaşlarım yargıtay sürecinin 1.5 yıl kadar süreceğini,avukatımla konuşup boşanmayı kesinleştirip,diğer mallarla alakalı davanın kalan kısmını devam ettirebileceğimi söylediler.Tekrar bi evlilik yapacağımdan daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum.Bu şekilde bişey mümkünmüdür.Teşekkur ederim.
Cevap: Boşanmada Yargıtay Sürecini Hızlandırma
Alıntı:
serdu rumuzlu üyeden alıntı
2 yıllık boşanma sürecinin ardından dava yargıtaya gitti.Aile mahkemesinde verilen maddi ve manevi tazminatı az bulduklarından dolayı.Arkadaşlarım yargıtay sürecinin 1.5 yıl kadar süreceğini,avukatımla konuşup boşanmayı kesinleştirip,diğer mallarla alakalı davanın kalan kısmını devam ettirebileceğimi söylediler.Tekrar bi evlilik yapacağımdan daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum.Bu şekilde bişey mümkünmüdür.Teşekkur ederim.
Dava yargıtaya gitti demişsiniz. Dosyanız yargıtaya gitmişse boşanma kararını şu an kesinleştiremezsiniz. Eğer yanlış ifade kullanmışsanız düzeltmelisiniz. Doğru ifadelerle soruyu sorarsanız doğru yönde cevap alırsınız.
Eğer boşanma davanız henüz sonuçlanmış ve temyiz yolu açık denilmişse ve henüz dosyanızı ne siz ne de eşiniz yargıtaya göndermemişse, siz boşanma kararını kesinleştirip, eşinizin de boşanma kararına itiraz etmemesi gerekir. Eğer eşiniz boşanma kararına itiraz ederse, siz boşanma kararını temyiz etmezseniz boşanma kararı kesinleşmiş olmaz. Burada eşinizin boşanma kararını temyiz edip etmeyeceği önemli oluyor yani.
İkinizde boşanma kararına itiraz etmezseniz evet boşanma kararı kesinleşir. Sadece tazminatlar konusu yargıtaya gider.
Selamlar,dosya yargıtayda halen,iki tarafta boşanmaya itiraz etmemiş.şu an nereye gidip kesin kararı alabilirim?mahkemeyemi,yargıtayamı?
İtiraz etmiş olsa nasıl bir prosedür işliyecek?Soruları alakasız sormuş olabilirim,kusura bakmayın.
Alıntı:
Selamlar,dosya yargıtayda halen,iki tarafta boşanmaya itiraz etmemiş.şu an nereye gidip kesin kararı alabilirim?mahkemeyemi,yargıtayamı?
İtiraz etmiş olsa nasıl bir prosedür işliyecek?Soruları alakasız sormuş olabilirim,kusura bakmayın.
Davanızın görüldüğü mahkeme kalemine gidin. Boşanma kesinleşti mi oradan öğrenin.
Merhaba,
Her iki tarafda boşanmayı temyiz etmedi ise ve diğer maddeleri temyiz etti ise. Şuan boşanmanız kesinleşmiştir. Dosya yargıtaya gittikten sonra ve içinde her iki tarafda boşanmayı temyiz etmedi ise; Aradan 15 ila 20 gün geçtikten sonra direkt gidip kimliğinizi değiştirebilir ve istediğiniz zaman yeniden evlenebilirsiniz. (Tabi evlenmenize bir yasak zamanı koyulmadı ise!...)
Hayırlısı olsun dileklerimle,
Saygılar,
Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bugün mahkeme kalemine gittim.Oradaki gorevliler dosya Yargıtay'a gitmeden kesinleşmiş boşanma kağıdınızı almanız gerekiyordu,artık Yargıtay sonucunu beklemek zorundasınız dediler.bu ne demek uyor?
Alıntı:
Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bugün mahkeme kalemine gittim.Oradaki gorevliler dosya Yargıtay'a gitmeden kesinleşmiş boşanma kağıdınızı almanız gerekiyordu,artık Yargıtay sonucunu beklemek zorundasınız dediler.bu ne demek uyor?
Gelde gülme :DD
Kusura bakmayın güldüğüm yurdumun halleri düştüğünüz duruma gerçekten üzüldüm geçmiş olsun. :alala
3,5-4 yıldır boşanmaya çalışıyorum hayatımı bı düzene koyamadim,avukatım yeterli tatmin edici bilgi vermiyor.Allah'tan bu site sayesinde sorularıma -ne kadar saçma olsada-cevap bulmaya çalışıyorum
Alıntı:
3,5-4 yıldır boşanmaya çalışıyorum hayatımı bı düzene koyamadim,avukatım yeterli tatmin edici bilgi vermiyor.Allah'tan bu site sayesinde sorularıma -ne kadar saçma olsada-cevap bulmaya çalışıyorum
Aradığınız yanıt daha önce aşağıda eklediğim linkte tartışılmıştı. Av. İlknur hanım gayet güzel bir cevap vermişti. Bir göz atarsanız tatmin edici bilgiye ulaşabilirsiniz sanırım.
https://www.hukuki.net/showthread.php...ar-sürer/page2
Bilgilendirmeniz. Ve yönlendirmeniz için teşekkür ederim.