Kredi başvurusunda olmayan borç gözükmesi
Merhaba, bankadan kredi çekmek istediğimde düzensiz ödeme yaptığımı ve bir yere de 3 aydır ödeme yapmadığım söylenmiş, benim ise mevcut bir tane kartım var. Onu da son 3-4 aydır tam şekilde ödüyorum. Daha önce bir kartım borca girmişti taksitlendirerek kapattım. Ama şöyle şeyler oluyormuş kapanan hesaplar için işlem yapılmadığından hala borç varmış gibi gözüküyormuş. Nereye borcum gözüktüğünü nasıl öğrenebilirim, nasıl düzelttireblirim bunu?
Cevap: Kredi başvurusunda olmayan borç gözükmesi
Merhaba, Konu ile ilgili kesin bilgiyi TCMB dan alabilirsiniz. bunun için http://www3.tcmb.gov.tr/bilgiedinme/ web sitesinden de talepte bulunabilirsiniz. Eğer listede hatalı şekilde yer alıyorsanız sicilinizin temizlenmesi için dilekçe göndermeniz yeterli olacaktır.
İlginiz için teşekkürler. Oradaki online başvuruyu yaptım yeterlidir değil mi?
Sicil sorgulaması için kimlik fotokopisi ve formu posta yolu ile göndermeniz gerekmektedir.
Merhaba, mail olarak cevap geldi. Fakat imzalı göndermişler sanırım .eml uzantılı bir ek geldi açamıyorum. Ne yapmam gerek?
maili forward ederseniz yarımcı olailirim dosyanın acılması gerekli yada netten o uzantılı dosyaları nasıl acacağınızı kontrol edin sürekli eklere tıkladığınızda açılması gerekli
Sordum PDF olarak gönderilir dedi. Ama öyle değil, kaydedip bilgisayara .mht yaptım uzantısını ama size nasıl göndereyim mail verebilirmisiniz özelden?
Merhaba mesj sayım yetersiz olduğu için pm gönderemedim info@efektasarim.com mail adresine gönderebilirsiniz.
Tekrar istedim gönderdiler. Zaten birşey de yokmuş, 2009 temmuz ayında borçları sildiklerini bir sorun varsa banka ile görüşmem gerektiğini yazmışlar. Maaşlarımız yattığı bankayı arayıp sorduğumda kredi kartı olarak gecikmem olduğunu söylediler. Kendi kartımı düzgün ödüyorum. Ama daha önce abimden ek kart çıkmıştı, düzensiz ödüyordu o bana yansıyormuş. Hiç de aklıma gelmedi, o kadar düzgün ödemem bu yüzden pek bir işe yaramadı. En azından bundan sonrası için düzelecek inşallah :) Teşekkürler yardım için.
Yardımcı olabildiysek ne mutlu
İyi akşamlar dilerim.