Cevap: Ödeme Taahhütü Hakkında
Taahhüt geçerli ise ,şekil koşullarıyla örneğin icra dairesinde yapılmışsa ve de tüm borç hesaplanmışsa ,açık ve net olarak yazılmışsa ,borcu ödemen lazım.Kesinleşme ve infaz aşamasında dahi borcu ödersen çıkarsın.
Hayır işyerimde icra sırasında yapıldı ve ayrıca biri peşin kalanı üç taksit şeklinde bir ödeme taahhütü değil icra memurunun yanında gelen avukatın adamı avuktı aradı avukatta borcunu 12'ye bölün ilk taksiti bir ay sonra ödemeye başlasın demiş. İcra memuruda gelindi 12 taksitle ödeyecegine dair taahhüt alındı diye kagıda not aldı ve altını imzaladım. Şekil itibarı ile bu ödeme taahhütü sayılırmı?
İyi çalışmalar.
Az önce sitenin birinde okudum eğer taahhüt icra müdürünün yanında imzalanmamışsa geçerli degilmiş! Yani icra dairesinde icra müdürününde bu taahhütte bulunurken taahhütte bulunanın yanında olması ve onunda imza atması gerekiyormus! Bu bilgi doğrumudur?
Düzeltme: Daha önce üstteki mesajı yazmıstım ancak biraz arastırdıgımda üstteki bilginin yanlış oldugunu ögrendim.
Benim bu noktada başka bir sorum olacak. Taahhüt sırasında borcun tüm ferileri ile birlikte belirlenmesi gerekliymiş! Bundan kasıt tutanakta anapara tutarı şu, vekalet ücreti şu, işleyen faiz şu şeklinde detaylı yazmasımı demektir. Benim bulundugum taahhütte sadece ödeme günlerim alt alta ödeyecegim tutar ile birlikte yazıldı ama diğer anapara, vekalet ücreti, işleyen faiz detayları eklenmedi. Birde icra memuru bana sözlü olarak ödemezsen hapis cezası var demedi ben komsular görecek icra geldiğini anlamasınlar hemen gitsinler diye okumadan imzaladım. Bugün icra dairesine gidip taahhütüme bakacagım "borçluya sözlü olarak ödemezsen hapis ile cezalandırılacaksın denildi borçlu kabul etti" tarzı bir ibare varmı diye. Baktıktan sonra detayları size buradan yazarım.
Ayrıca ödeme taahhütü verdikten sonra bana taahhütümle ilgili icra dairesinden bir kagıt gönderilmedi icra sırasında imzaladığım kağıdın bir örnegide verilmedi. Ve benim imzaladığım taahhütnamede değildi yani icra tutanagına dükkanımdan birkaç ürün yazdı yediemin olarak bana bıraktı onun altınada borçlu borcunu 12 taksitte ödemeyi kabul etti yazdı ve alt alta hangi günlerde ne ödeyecegimi yazdı. Bu şekil itibarı ile taahhütnameidir?
İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.