Doktorların bıçak parası alması
merhabalar
yaklaşık 8 ay önce annemi ameliyat ettirmek için götürdüğüm hastanede bende bıçak parası diye nitelendirdikleri bir para istediler parayı verdim fakat annemi ameliyattı olmadı başka hastalıklaın olduğunu ve ilk önce de o ameliyatların yapılması gerektiği söylendi bu hastane de ameliyatı yaptırmayacam ve vermiş olduğum parayıda alamıyorum geri bıçak parası alması doktorların dogrumudur ve yasal olarak ne gibi işlemler yapabilirim yardımcı olmanızı rica ediyorum
Cevap: doktorların bıçak parası alması
parayı verirken makbuz veya yazı aldınız mı? Nasıl ıspatlayacaksınız?
İspatlayabilecekseniz Cumhuriyet Savcılığına başvurabilirsiniz.
Bıçak parası adı altında doktorların para istemesi ALENEN SUÇTUR.
Benim bildiğim kurban bayramında kasaplar bıçak parası alır, doktorlar da onlara mı özeniyor acaba?
Eğer resmi kurumlarda çalışan kasaplar olmuş olsaydı. Resmi kurumlarda çalışan kasapların bıcak parası alması suçtur. kavramı da mantıksal olarak ortaya çıkardı.
Estetik cerrahi ameliyatlarından veya özel kliniklerden alınan bıçak paraları ise(ayrıca sgkdan veya özel sigorta şirketlerinden alınmıyorsa) kurban bayramı olduğu için herhangi kimsenin müdahalesine açık değildir.
Alıntı:
plastic_surgeon rumuzlu üyeden alıntı
Eğer resmi kurumlarda çalışan kasaplar olmuş olsaydı. Resmi kurumlarda çalışan kasapların bıcak parası alması suçtur. kavramı da mantıksal olarak ortaya çıkardı.
Estetik cerrahi ameliyatlarından veya özel kliniklerden alınan bıçak paraları ise(ayrıca sgkdan veya özel sigorta şirketlerinden alınmıyorsa) kurban bayramı olduğu için herhangi kimsenin müdahalesine açık değildir.
Yazınızda bir gariplik mi var? Kaç defa okudum; anlayamadım. Örneğin 3. cümlede yüklem çıkmak, özne kavram. Ama cümlenin bütününü anlamlandıramadım. Zaten kimi noktalardan sonra büyük harf de olmadığından cümle başı / sonu konusunda da tereddüde düştüm.
[QUOTE=plastic_surgeon;422318]Eğer resmi kurumlarda çalışan kasaplar olmuş olsaydı. Resmi kurumlarda çalışan kasapların bıcak parası alması suçtur. kavramı da mantıksal olarak ortaya çıkardı.
Estetik cerrahi ameliyatlarından veya özel kliniklerden alınan bıçak paraları ise(ayrıca sgkdan veya özel sigorta şirketlerinden alınmıyorsa) kurban bayramı olduğu için herhangi kimsenin müdahalesine açık değildir.[/QUOTE
yazılanı tam olarak anlayamadım ama estetik ameliyatlarda doktora elden verilen para bıçak parası mıdır?hastane masrafları dışında kayıtlara geçmeyen para yani.misal gitti burnuma estetik yaptırdım.dr 2 bin tl istedi elden.bu bıçak parası mı resmi mi?
Konu açılalı bayağı olmuş.Devlet hastanesinde ameliyat yapılacaksa yasak ama Dr istiyorlar.Bende vermiştim.Özel hastane ise devletin ödediğinden hariç fark alıyor.Onuda zaten hastane talep ediyor.Arkadaş devlet hastanesinde Dr ye para vermiş,başka sıkıntılar çıkıp ameliyat geçekleşmeyince bence suç ile alakalı değilde parayı kurtarma endişesi içine düşmüş.Paranın kurtarılma ümidi olmayınca nasıl ceza verdittirebilirim düşüncesi ile sorulan soru anladım.Belkide yanılıyorumdur.