Telefon kayıtlarının istemi
Merhabalar.
eşim beni iş yerindeki bir bayanla aldatıyor..şüphelendim hissetim ve eminim. yalnız bu olay 6 ay önce oldu ve bitti bu güne kadar da görüşmediler...sürekli gündeme gelerek boşanmayı talep ediyorduk ancak onun ısrarları ve aile baskısı nedeni ile dava açamıyordum. ama şimdi kararlıyım ve boşanmak istiyorum. geriye yönelik 6 ay önceki telefon görüşmelerini mahkemece talep edip delil olarak çıkarmı ve boşanma da bana nasıl bir faydası olur.
Cevap: telefon kayıtlarının istemi..
Alıntı:
pınar_1978 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
eşim beni iş yerindeki bir bayanla aldatıyor..şüphelendim hissetim ve eminim. yalnız bu olay 6 ay önce oldu ve bitti bu güne kadar da görüşmediler...sürekli gündeme gelerek boşanmayı talep ediyorduk ancak onun ısrarları ve aile baskısı nedeni ile dava açamıyordum. ama şimdi kararlıyım ve boşanmak istiyorum. geriye yönelik 6 ay önceki telefon görüşmelerini mahkemece talep edip delil olarak çıkarmı ve boşanma da bana nasıl bir faydası olur.
Sayın üye.. Açmayı düşündüğünüz boşanma davası eşiniz kabul etmeyecek olursa çekişmeli olacaktır. Bu tür davalarda iddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Elde edeceğiniz her türlü delil belge bilgi mahkemeye sunulabilir.
Bunlara telefon kayıtları da dahildir. Geriye dönük olarak telefon trafiği bilgilerini istetebilirsiniz. Gelecek olan bilgiler: tarih / arayan Numara / aranan Numara / konuşma saati ve süresi şeklinde olacaktır. Birde sms gönderme tarih ve saat bilgileri ile sms in boyut bilgisi (byte) cinsinden olacaktır.
Görüşme ve sms içeriklerine ulaşamazsınız.
Değerlendirmesine gelince, süresi, sıklığı, görüşme saatleri önemlidir. Hakimde sadakatsziliğin olduğuna dair kanaat oluşturacak olursa boşanmanıza karar verebilir.
abdullah bey;
eğer eşimde boşanmak ister,nafaka ve tazminat istemzsem hakim telefon kayıtlarına tekrar gerek duyar mı... davanın açılış nedeni olacak çünkü.
Alıntı:
abdullah bey;
eğer eşimde boşanmak ister,nafaka ve tazminat istemzsem hakim telefon kayıtlarına tekrar gerek duyar mı... davanın açılış nedeni olacak çünkü.
Eğer eşinizde boşanmayı kabul ediyorsa, nafaka ve tazminat konularında (varsa çocuğun velayetide dahil) anlaşabiliyorsanız bunlara gerek kalamz anlaşmalı boşanabilirsiniz.
üçüncü kişinin bilgileri benim elime ulaşırmı yoksa gizlimi tutulur. saygılarımla.
Alıntı:
üçüncü kişinin bilgileri benim elime ulaşırmı yoksa gizlimi tutulur. saygılarımla.
Eğer mahkemeden talep ederseniz ve hakim de bu bilgilerim ilgili GSM operatöründen getirtilmesi yönünde müzekkere yazılsın derse, ilgili GSM operatörü de bu bilgileri gönderirse dosyaya girer. Dosyaya giren her belgeyi incelemek, yorumlamak ve analiz etmek için dosyadan alabilirsiniz ve görebilirsiniz.