Yükseköğretim Kurumunun Yabancı Dille EĞitim Yönetmeliği
Arkadaşlar ben üniversiteye kaydolduğumda uluslararası ilişkiler bölümünde zorunlu hazırlık sınıfı vardı (Antalya Akdeniz Üni.)ve bende mecburen hazırlık almak zorunda kaldım ve başarısız oldum. Fakat Yükseköğretim kurumunun çıkardığı bir yönetmelik ile bizim bölümde hazrılık isteğe bağlı hale dönüştü. bende tüm derslerimi vermeme rağmen hazırlığı geçemediğim için mezun olamamaktayım. bu konuda Gazi Üniversitesinin de aldığı bir karar var:
‘’Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğrenimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uygulanacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’’te değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklik, 28.06.2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu değişiklik uyarınca alınan üniversite Yönetim Kurulu kararına göre;
a)Yeni yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce (28.06.2009) Türkçe eğitim veren ve zorunlu hazırlık sınıfı ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı açılan programlarda hazırlık sınıfı zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu tarihe kadar sınıfından başarısız olanlar muaf sayılmıştır.
b)Böylece hazırlık sınıfından muaf olan öğrenciler, hazırlık sınıfında başarılı olmak şartı aranmaksızın öğretime devam edeceklerdir.
c)Hazırlık sınıfından daha önce başarılı olan öğrencilerin başarı durumları belgelenecektir.
d)Hazırlık sınıfından başarısız oldukları halde ilgili programın bütün kredilerini başarıyla tamamlamış olanlar ise mezun olacaklardır.
ayrıca internette : http://www.facebook.com/group.php?gi...1288948&v=info
benim için esas dayanak ise; YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YABANCI DİL ÖĞRETİMİ VE YABANCI DİLLE ÖĞRETİM YAPILMASINDA UYULACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/28095.html)
Bu yönetmeliğin :
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: Çeşitli ve Son Hükümler
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
Madde 9 - (1) 1/4/1996 tarihli ve 22598 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik", yürürlükten kaldırılmıştır.
Geçici Madde 1 - (Ek madde: 28/06/2009 - 27272 S.R.G Yön\4.md)
(1) Yedinci maddenin birinci ve ikinci fıkraları kapsamına girmeyen programlara kayıtlı olup da bu Yönetmelik hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önceki mevzuat hükümlerine göre yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmekle yükümlü kılınan öğrenciler, yabancı dil sınavına girmek ve bu sınavda başarılı olmak şartı aranmaksızın, kayıtlı oldukları ön lisans, lisans veya lisansüstü programa devam ederler.
yukarda kafamı karıştıran yürürlükten kaldırılan madde derken md 9 dan mı bahsediyor yoksa geçici madde 1 i de mi kapsıyor.
Bunlara yada başka bilgilere dayanarak ne yapabilirim. Okulun öğrenci işlerine gittiğimde Bölüm sekreterinin, rektörlüğün öğrenci işlerine gittiğimde daire başkanının izinli olduğunu kendilerininde böyle bir yönetmelikten haberleri olmadığını söylüyortlar. Yani bişey bildikleri olmadığı gibi yardım etmek gibi niyetleride yok. Kendi işimi kendim halletmek zorunda kaldım. Esas sorunda eğerki hazırlığı vermek zorundaysam yaz okulu açılıyor ama ben KPSS'ye hazırlandığım için yaz okuluna gitmek istemiyorum. Mezun olmam içinde hazırlıktan muaf olmam gerekiyor. Benim araştırıp bulduklarımla neler yapabilirim(dilekçe filan gibi) ya da başka hangi dayanaklar sunabilirim. yardımlarınızı bekliyorum. Bunu 23.06 tarihinden yani çarşambadan önce halletmem gerek . Çünkü yaz okulu için kaydın son günü. Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Yükseköğretim Kurumunun Yabancı Dille EĞitim Yönetmeliği
merhabalar. sorununuza hiç kimse cevap yazmamış sanırım ama siz bir çözüm bulabildiniz mi aynı durumdan bende müzdaribim, yardımcı olursan sevinirim...