-
Veraset İlamı
İyi günler
Yardım ederseniz sevinirim
Benim Sorunum Babamı 2 ay Önce Kaybettik Babamın vefatinden 1 ay sonra abim annemle beraber İKİ kardeşten Habersiz
veraset ilanı çıkarmış
Örenmek istediğim abim bizden Bu insanların Amacı Ne olabilir
abim ve annem bizden Habersiz veraset ilanı çıkarması doğrumudur
ve biz bunlara karşı ne gibi bir tedbir alabiliriz
Konu için aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla
-
Cevap: Veraset İlamı
Veraset ilamını sizden habersiz çıkartmasının size bir zararı yoktur.
Sizde tek başınıza çıkartabilirsiniz.
Önemli olan bu ilamın doğru olarak çıkartılıp çıkartılmamış olması, tapuda bununla gayrimenkuller veya diğer araç vesair üzerinde işlem yapılacaktır.Bunlardaki hisse oranlarına göre.
-
Veraset ilamı babanızdan kalan menkul ve gayrimenkullerin mirasçıların uhdesine payları oranda geçmesi için gereklidir. Ayrıca babanızdan kalabilecek dul ve yetim aylıklarının bağlanması için de lazımdır.
-
Beni Bu Konuda aydınlattığınız için ÇOk çok teşekur ederim
Yalnız şole bir sorun daha çıktı abimden feraseti görmek istedim bana göstermedi
onun çıkartığı veraseti nasıl ve nerden öğrenebilirim
Ayrıca abim veraset çıkartı bunna karşılık bende tekrar veraset çıkarabilirmiyim veya çıkarmam gerekirmi
bu konudada veni aydınlatırsanız sevinirim
saygılarımla
-
Hangi mahkemeden çıkardığını öğrenebilirseniz bir suretini mahkemeden alabilirsiniz. Babanız adına tapu vs varsa burada kullanılmış olma ihtimaline binaen veraset ilamını verebilecekleri yerden de mahkeme bilgilerini öğrenebilirsiniz. Siz de veraset ilamı çıkarabilirsiniz.
-
Hocam Peki Son olarak nerden verildiğini bilemiyorum onuda solemiyor saklamasının sebebini bilemiyorum sizce saklamasının bir anlamı varmı
Ayrıca benim veraset çıkarmamın bana bir yararı olurmu çıkarmasam sorunla karşılaşırmıyım
bu konuda da aydınlatırsanız beni çok sevinirim
saygılarımla
Ayhan sevgel
-
Babanızdan menkul mal, gayrimenkul, bankada nakit altın veya SGK dan maşş vs.bir şey kalmamışsa veraset ilamının size pratikte bir faydası olmaz. Saklamalarının sebebi bu tür bir çıkarda aranabilir.
-
Sayın Hocam Yardımlarınız için Çok çok teşekur ederim
durumlar haylı karışık Babadan kalma haylı bir mal var amaçları bunu benden kaçırmak Benim bundan sonra ne gibi bir yol izlememi önerirsiniz
teşekurler