Hayatı tehlikeye sokacak şekilde kasten adam yaralama
Merhabalar kafamı 2 senedir meşgu eden bir soru var cevaplarsanız çok mutlu olacağım;ben yaklaşık 2 sene önce bir kavgaya karıştım istemeyerek kavga ettiğim şahış kavgayı başlattı şahitlerle tescillidir bu,3 kere üzerime geldi hemde küfür ederek ben kaçtım o geldi şahitler mahkemede söylemişlerdir.3. saldırışında bana ayagı takılıp kafasını basamağa vurdu ve bayıldı hemen hastaneye götürdük acilde bu şahsa hayati tehlike içerir raporu verilmiş.sonra 2 gün yattı çıktı devlet hastanesini kati raporunda ise her hangi bir tehlike yoktur basit tıppı müdahaleyle giderilebilir raporu verildi.ama 5 seneden az olamaz cezası ile yargılıyorlar ve adli tıpa göndermişler şahsı adli tıp incelemiş biz bişey bulamadık tekrar devlet hast.incelemesi ve raporu istemişler sonra kati rapor verecek adli tıp.3.saldırışında kimse yoktu ve koşa kopşa üzerime geldi düştü.adam benim kafama odunla vurdu demiş şahitlerde biz görmedik diyorlar.küfür ve hakaret hat safada olmasına ragmen ben bişey yapmadım bu adama ama 5 yıl ceza var ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun.
Cevap: Hayatı tehlikeye sokacak şekilde kasten adam yaralama
Alıntı:
adam benim kafama odunla vurdu demiş şahitlerde biz görmedik diyorlar
Odunla kafaya vurulup o hale gelmesi durumunda ,odunun izi,vuruş derinliği vesair incelemede görülür dü ve rapora geçerdi.Tanıklarda odun yok diyorsa ,şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince sizin sopayla vurup yaraladığınız şeklindeki iddia soyut ,delilsiz kalır.Diğer varsa maddi fillerden yargılanırsınız.Örneğin yumruk atma ,tartaklama ihakaret sövme gibi ,bunlar da da haksız tahrik,meşru müdafa gibi nedenler lehinize durum getirir.
Cevap: Hayatı tehlikeye sokacak şekilde kasten adam yaralama
Efendim çok teşekkür ederim soruma yanıt verdiğiniz için,meslek hayatınızda başarılar dilerim hayırlı geceler...