Hisseli arsada ortaklığın sonlandırılması davası
2006 yılında bir arsa aldım ve hisseliydi.Daha sonra imar falan geçtiğini söylediler.Belediyeye gittiğimizde arsanın ortasından yol geçirdikleri için herkesin yolun iki tarafındada hissesine göre arsasının olduğunu öğrendim vede yeni şekillenmeye göre iki tapu verdiler .(Eski tapumuz resimli ana tapu olarak kalıyor.) Daha sonra hisse sahiplerinden birinin hisseleri toplamaya başladığını vede ortaklığı sonlandırma davası açtığının bildirisi geldi. Sormak istediğim konu : Yukardaki oluşmuş şartlara göre bu hisseli arsamızı onlarla anlaşıp kendim satmazsam mahkeme yolu ile satılırmı? Mahkeme yolu ile satılırken açık arttırma yapılırsa hisselerin tamamımı satışa çıkıyor yoksa sadece bize ait olan kısmımı? Bunlara rağmen satıp satmamak benim elimdemi yoksa mahkemeye yansımış bu dava ortaklığın sonlanması ile mi bitecek?
Cevap: Hisseli arsada ortaklığın sonlandırılması davası
Müşterek mülkiyet halinde şuyulandırılmış arsa ,ortaklığın giderilmesi yoluyla satışa hissedarlardan biri tarafından çıkartılabilir.Tüm parsel satışa çıkar.Herkes satış oranı neyse ,masraflar çıktıktan sonra hissesi oranında payını alır.
Cevap: Hisseli arsada ortaklığın sonlandırılması davası
Peki bu tarz bir davanın sonuçlanması için tahmini bir süre varmıdır. Yani taraflardan satmamak isteyen olursa yaklaşık olarak ne kadar uzayabilir.Yani üç beş yılıda sürebilirmi?