Ben 2009 mezunu bir astsubayım.Astsb. hazırlama ve MYO okudum. Firar etmem halinde tahmini ne kadarlık bir tazminat öderim??
Printable View
Ben 2009 mezunu bir astsubayım.Astsb. hazırlama ve MYO okudum. Firar etmem halinde tahmini ne kadarlık bir tazminat öderim??
ayrıca daha önce bu şekilde ayrılmış birileri varsa ne kadar tazminat ödediklerini söylerse çok mutlu olurum
onların istediği miktarı ödemiyorsun çünkü akılalmaz derecede aykırı hesaplıyorlar tazminatı.okulda iken kaldığımız iğrenç odaların karşılığı 4 yıldızlı otel parası,verdikleri giysiler,ayakkabılar hepsi en yüksek fiyat ile derecelendirilmiş.bu saçmalığa karşı sende sivil yargıya başvurup tekrar hesaplama talep ediyorsun,sonuçta 3-5 kuruş bişey çıkıyor.ama sivil yargıya başvurmalısın...
şayet rütbenizi, askeri hangi okulları hangi yıllarda okuduğunuzu ve rütbeli personel iken aldığınız kursları yazarsanız kabaca bir fikir verebilirim.ayrıca 30.06.2010 tarihinde lehinize 6000 sayılı yasa çıktı.av.savaş baytok
Ne yazık 6000 sayılı yasa soruyu soran üyemizi kapsamıyor. :(
Mecazi olarak söyledim. 90-100.000TL yanında 5-10.000TL nedir ki?
Sn.Baytok,arkadaşa aldığınız kursları yazın demişsiniz,bende şunu merak ettim.Şunu belirteyim ki benim gittiğim kursların hiçbirini ben istemedim,hepsine zorla gönderildim.Atıyorum,''ilerde bilmem ne bilmem ne görevi yapacağından,bilmem ne bilmem ne kursuna tefrik edilmiştir.'',bu şekilde bize seçme şansı bırakılmaksızın yazılan kurslardı bunlar.Bunların giderlerini,personel ve amortisman giderleri kapsamında devletin karşılaması gerekmiyor mu?Ben mi yanlış biliyorum?
ödeme emri ne zaman çıkıyor, nereye yapılıyor bilgisi olan var mı?
6000 Sayılı yasa gereği ayrıntılı dilekçe örneğini aşağıdan temin edebilirsiniz.
EDİT
valla kardeşim ben 2006 uılı hem hazırlama hemde myo mezunuyum.bir de 3 aylık bir kursum vardı.30 aylıkta görev sürem var.hepsini düşünce çıkınca 14.555 lira geldi.ama faizzi fazla eğer şimdi ödersem tazminatı 12.000 faizi geliyor.hesapla işte.şimdi düşünüyorum acaba dava açsam mı açmasam mı diye.telefon açıp konuştum yeni çıkan yasayı göz önüne ldıklarını söylediler ama ne kadar doğru bilmiyorum.şimdi de bana bir akıl verin o zaman bakalım.Dava açsam bir şey elde edebilir miyi?