-
Senet tahsil
Merhaba
Bir müşterimizden yaptığımız hizmet karşılğı senet aldık.Yalnız adam sahtekar çıktı yani verdiği adres yanlış telefonları yanlış.Sonunda adama ulaştık o da habire sallıyor bu gün yarın diye bu seneti nasıl tahsil edebiliriz ve ne kadar sürede tahsil edebiliriz.Adamın açık adresinide bilmiyoruz.
-
Cevap: Senet tahsil
Adresini ve mal varlığını bilmiyorsanız tahsili hayli zor olacaktır. Nüfus bilgilerini biliyorsanız icraya vermek suretiyle kayıtlı adresine ve mal varlığına ulaşabilirsiniz. Üzerine kayıtlı gayrimenkul veya araç varsa haciz yolu ile alacağınızı tahsil etme ihtimaliniz olabilir. Senedinizi borçlu hakkında edinebildiğiniz tüm bilgilerle avukatınıza vermeniz önerilir.
-
çalıştığım işyerine 15000 teminat seneti verdim. işten ayrılacağım zaman teminat senetini işverenden istedim. seneti kayıp ettiklerini söylediler. bende onlardan seneti kayıp ettiklerine dair ve senetin hükümsüz olduğuna ve seneti bulduklarında tarafıma iade edeceklerini ve hiç bir şekilde kullanmayacaklarını ve kullandıklarında savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğime dair bir yazı aldım. ancak seneti bankaya kırdırdıklarını ve bankanın icra takibi başlattığını öğrendim. ancak 2009 yılında şirket piyasayı dolandırdığından ve çok sayıda karşılıksız çek davalarının olduğunda ortadan kayıp oldular. ilginç bir olay geldi başıma. dün eve polisler geldi. hakkında şikayet var diye. beni savcılığa şikayet etmişler.Bize borcu var diye. aynı zamanda bizden imzalı boş kağıt aldı diye. ne yapacağımı şaşırdım. bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
-
Rakam azımsanacak bir meblağ değil soruşturma dosyasında savunmanıza ve açılacak menfi tespit vs. davalarına yardımcı olmak amacıyla avukat tutmanız yararlı olur.