Vergilendirme işi nasıl olacak?
Merhabalar, konumu şöyle belirteyim. 21 yaşındayım. Ürettiğim akvaryum balıklarını internet üzerinden ve çevremde satmak istiyorum. Ancak bu işi resmi olarak yapmak istiyorum. Yani sattığım her mal için fiş kesip vergi vermek istiyorum. Acaba bu iş nasıl bir yol almam gerekir? Ayrıca ben balıkları evimde satmak istiyorum. Acaba ayrıca bir dükkan da mı almak gerekir? Bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim.. Teşekkürler...
Cevap: Vergilendirme işi nasıl olacak?
21 yaşındaki bir girişimciye hemde vergi vermek niyetindeki bir girişimciye inşallah yardımcı olabilirim:)
senin faaliyet türün gelir vergisi kanununda zirai faaliyet olarak geçer ve unvanında çitçidir. ürettiğin balığı bir işyeri açmadan satarsan kazancın zirai kazançtır. bir dükkan açarak satarsan ticari kazançtır. zirai kazanç çerçevesinde satarsan işletme büyüklüğün yasal sınırları aşmadığı için defter tutma zorunluluğu olmayan gerçek usulde vergilendirilmeyen ve beyanname verme zorunluluğu olmayan çiftçilerdensin. yani yapacağın işlem genel anlamdaki vergilendirme içinde değil yani daha basit bir uygulama. ancak yapacağın işteki ufak detaylar birden vergilendirme türünü değiştirebilir. bu nedenle yakınındaki bir mali müşavirle yüzyüze görüşmen hata yapmanı engeller.
Cevap: Vergilendirme işi nasıl olacak?
Anlıyorum, bilgi için teşekkürler. Bu işi ciddi biçimde yapıp daha sonra vergi konusunda başımın ağrımasını istemiyorum. En kısa sürede bir mali müşavir ile iletişime geçip bu konuyu soracağım. İlginiz için teşekkürler.