Ruhsal rahatsızlığı olan kişiler işledikleri şuçtan dolayı nasıl yargılanırlar
ben %74 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelliyim.2009 yılında çok uzun bir mani dönemine girmiştim. Herkesi kendime düşman görüyordum.bu durumdan dolayıda 3 defa kavgam oldu 2 si falçata ile yaralama. çok uzun süredir ilaç kullanmama ragmen ilaçlar saldırganlığımı pek bastırmadı o dönemde. Tabiki şuan yaptıklarım için çok pişmanım. Hakkımda 3 tane dava açıldı. 2 tanesi sonuçlandı. 1 de 5,5 ay karşılıgı 3500tl para cezasına çaptırırmışım.ikincisi ise 1 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırırmışım. Akli dengem yerinde olmadığı zaman yaptıklarım bakım başıma neler açtı. Para cezası kesin karar oldugu için itiraz edemedim. Ama 1 yıl 9 ay hapis cezasına temyize gideceğim. Bilgisi olan varsa temyize gitsem ne gibi bir sonuç çıkaracaba hapis cezası iptal olurmu. Ben hapise girersem tedavim nasıl yürücek bilmiyorum. Cevaplarınızı beklicem :'(:'(:'(
Cevap: ruhsal rahatsızlığı olan kişiler işledikleri şuçtan dolayı nasıl yargılanırlar
https://www.hukuki.net/showthread.php...di-%E7ekiyorum.
Bakın yukarıda size cevap verilmiş. Buna rağmen ısrarla başlık açmanız forum kurallarına aykırı.
Eğer davalarınızda hastalık durumunuzdan bahsetseydiniz tedavinize karar verilir ve tedavi uygulanırdı. Bunu yapmamışsınız, ceza almışsınız. Artık yapacak çok birşeyinizin olduğunu zannetmiyorum. Yine de raporlarınızı temyiz safhasında Yargıtaya ibraz edin.
Cevap: ruhsal rahatsızlığı olan kişiler işledikleri şuçtan dolayı nasıl yargılanırlar
ben sadece bir davaya katıldım . ilk davada söylemedim ama ikinci davada rahatsızlığımı söylicektim. eve herhangi bir yazı gelmedi. dava günü için; bende mahkeme kalemini aradım dava gününü öğrenmek için; telefona çıkan bayan davanız sonuçlanmış dedi. ben açıklıcaktım 2. duruşmada ama işte bu şekilde dava sonuçlanmış oldu. ama şunu kesinlikle belirteyim kesinlikle eve dava günü hakkında bir yazı gelmedi