Çocuk nafakası açmak durumundayım.Yol gösterirmisiniz ne yapmalıyım
Rica etsem ne yapmam gerektiğini, özellikle neleri vurgulamam gerektiğini , delil gibi neyi göstermem gerektiğini( bebeğin faturaları vs olabilirmi mesela gibi..) tarif edebilirmisiniz.:utangac
Cevap: Çocuk nafakası açmak durumundayım.Yol gösterirmisiniz ne yapmalıyım
Ayrıntılı anlatın.Nafakanın artırılması mı
Yoksa tedbir nafakası mı
eşim hamileliğimde evi terk etti elk su doğalgazı kestirdi ve beni evden çıkarttırdıı.bende doğumu yapmak için ve evden çıkarıldığımdan dolayı ailemin yanında bir eve getirdim eşyaları baska bir sehirden.bu arada tedbir nafakası bağlandı.tedbir nafakasını alıyorum hakim onu bağlarken bebek doğduğu zaman çocuk içinde alabileceğimi söylemişti. bebeğim şu an 10 ayı doldurdu hala açmadım o bana sadece tedbir nafakası dısında kendisinden bana 5 kurus geçmeyeceğini söylüyor ve kontratım bitti burada yeni bir eve geçmem gerekiyor bu ev merdivenli vs bebeğim için sakıncalı mecburen çıkmalıyım yardım etmesi gerektiğini söylediğimde bursadan esyaları nasıl getirdiysen şimdide öyle tasın benden sana 5 kurus geçmez param yok cevaplarıyla karsılasıyorum. arada sırada tedbirin dışında biraz daha yatırıyor para canı ister insafa gelirse..ben şimdi çocuğum için dava açmak istiyorum onun gereksinimlerini karsılamak adına. sanırım iştirak nafakası oluyor bunun ismi tam emin değilim.
tedbir nafakasını bağlattığımda mahkeme giderlerini ve avukat giderini hala karşılamadı. avukatıma diyemiyorum dava açalım bebek için diye. ben kendim halledeceğim. bunun için neler yapmam gerekiyor? dilekçe yle birlikte vermem gereken faturalar fişler kira kontratınımı göstersem neler olur aldığımın yetmediğini nelerle ıspatlayabilirim??. dilekçede neyi nasıl ifade etmeliyim.yani kısacası kendim davayı açmak durumunda olduğum için ne yapmalıyım bana yol gösterebilirmisiniz?
barodaki nöbetçi avukatlara basvursam olurmu acaba?
ayrıca hala boşanmadık.
RİCA ETSEM ÇOCUK İÇİN NAFAKA AÇMA DAVA ÖRNEK DİLEKÇE LİNKİ VEREBİLİRMİSİNİZ ARASTIRDIM AMAA BULAMADIM